Lykketoft skal forklare kontroversiel film om EP-valg

Folketinget står bag valgfilm, hvor folk tæves til at stemme til EU-parlamentsvalget. Lykketoft skal forklare.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, skal nu forklare, hvordan Folketinget kan stå bag en animeret valgfilm, hvor dem, der ikke stemmer til Europa-parlamentsvalget, bliver banket sønder og sammen af filmens fiktive hovedperson, "Voteman".

"Voteman" er et stort, nitte-klædt rocker-brød, der kaster sofavælgere ud af vinduer og kyler andre ind i stemmeurnerne.

I slutningen af filmen optræder Folketingets logo. Og Mogens Lykketoft siger om filmen til Danmarks Radio, at han synes, at det, der foregår i filmen, "det er meget uskyldigt".

"Man kan finde meget, der er værre", siger formanden til Danmarks Radio.

Og får nu Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, til at reagere.

- Jeg håber, det her et hackerangreb. Det her er det noget mest platte og nedladende, jeg nogensinde har set, siger han.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man bruger kvindevold, porno, afrevede hoveder og uddeling af jeg ved ikke hvor mange lussinger som argument for, at folk skal gå ned og stemme.

- Hvis man virkelig mener, at det er måden at tale til unge mennesker på, så er det simpelthen så nedladende, som det kan være, siger Samuelsen.

Filmens "Voteman" laver også andet end at gennembanke sofavælgere. Han har også tid til at dyrke gruppesex med en masse villige kvindefigurer i videoen, der sørger for at holde alle dele af "Votemans" overvægtige korpus varmt.

- Man taler ned til folk med denne her film. Det er et forbløffende lavpunkt, og jeg er dybt rystet over, at Lykketoft mener, at det her godt kan gå an, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst