Lykketoft: Vi skal ofre os i handelskrig med Putin

Handelskrig mod Rusland vil ramme Danmark på pengepungen, men det er omkostninger vi må tage, mener Lykketoft.

Danmark skal forberede sig på en handelskrig med Rusland, der kommer til at ramme os på pengepungen.

Det siger Mogens Lykketoft (S) - tidligere udenrigsminister og nuværende formand for Folketinget i Debatten på DR2.

- Det kommer til at gøre ondt i økonomien, hvis der skal indføres hårdere sanktioner mod Ruslands præsident, Vladimir Putin. Både i Rusland, men også i Europa og Danmark. Det må vi acceptere, hvis sanktionerne kommer, og det gør de sandsynligvis.

- Vi skal være rede til at tage de omkostninger, som kan ligge i en form for handelskrig. For jeg tror ikke, man kommer uden om, at der bliver nogle sanktioner. Det koster også os noget, sagde han torsdag aften i Debatten på DR2.

Hans partifælle statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde også torsdag, at sanktioner mod Vladimir Putin ville have konsekvenser for Danmark, og at det kunne koste arbejdspladser både her og i resten af EU.

- Vi må sikre, at det, man eventuelt ville gøre i forhold til yderligere sanktioner, ikke rammer ét land ensidigt eller én branche ensidigt. Det må man have med i de overvejelser. Derfor er det mest fornuftige lige nu at forberede den næste fase, hvis den bliver nødvendig, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraterne mener ikke, at Danmark skal opruste militært, sådan som Lene Espersen fra Det Konservative Folkeparti har foreslået.

EU's stats- og regeringschefer er samlet til EU topmøde i Bruxelles for at diskutere sanktioner overfor Rusland i forbindelse med Krim-krisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.