Lykkevang har sundere sosu'er
Stemningen blandt personalet på plejehjemmet Lykkevang er blevet en smule bedre. Det skyldes måske en ny sundhedsambassadør

Social- og sundhedshjælper Tanja Czaja har tabt 12 kilo på bare tre måneder. Hun udfører konditesten med et smil på læben og ligger lidt over middel på skalaen.
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tanja Czaja padler med egne ord derudad på kondicyklen. Sveden er endnu ikke begyndt at pible frem, men åndedrættet bliver tungere med hvert tråd i pedalerne. - Det føles supergodt, men det bliver det ikke ved med, siger hun med et smil. Til daglig arbejder Tanja Czaja på Plejehjemmet Lykkevang, og hun har sagt ja til at besøge sundhedsbussen for at se, hvor sund hun i virkeligheden er. - Det er, fordi jeg prøver at blive sund. Og så er det super, at de gør en indsats for os i det her erhverv, siger hun. Indsatsen på plejehjemmet består i, at én af Tanja Czajas kolleger er uddannet som sundhedsambassadør. Nu har plejepersonalet fået et sted at gå hen, når der er spørgsmål om kost og sundhed. - Hvis de har brug for at vide noget om deres livsstil eller måske om kost, så kan de kontakte mig, og så kan jeg henvise dem videre til kommunens sundhedscenter, diætister, eller hvad de måtte have behov for, siger Tina Lynge Holdgaard, der er Lykkevangs første sundhedsambassadør. Det var også sådan, Tanja Czaja kom i gang med at træne og spise sundere. Hun var for tre måneder siden 12 kilo tungere, da hun valgte at kontakte sin sundhedsambassadør. - Det var efter, jeg havde snakket med Tina, jeg først gik i gang med kost og motion. Og nu bruger vi generelt hinanden meget herude og er gode til at bakke hinanden op. Både med kosten og motionen, siger Tanja Czaja. En tur i bussen hjælper Den daglige opbakning skal også have et boost. Derfor har Tina Lynge Holdgaard bestilt sundhedsbussen til at komme forbi. Medarbejderne får målt blodtryk, taget en konditionstest og får testet den generelle sundhedstilstand, og de lærer at forstå, at en dårlig livstil og nul motion betyder noget for blodtryk, blodsukker og åndedræt. - Der er behov for mere motion og sundere kost blandt personalet. Og en tur i sundhedsbussen hjælper med, at man måske kommer til at tænke over det, siger Tina Lynge Holdgaard. Sådan er det også for de mange virksomheder og private, som har mulighed for at komme en tur i sundhedsbussen. Nogle får sig en overraskelse, når tallene viser, hvordan deres sundhedstilstand virkelig er. - At man vejer for meget, og man ikke dyrker motion, det ved folk godt. Men ofte overrasker det folk, at de har for højt blodtryk eller for højt blodsukker, for det er ikke noget, man nødvendigvis ved på forhånd, siger Helle Kristensen, der er sundhedskonsulent på Sundhedsbussen. Tanja Czaja er ikke i risikogruppen for at få sukkersyge eller for højt blodtryk, men hun bliver ved med motionen alligevel. - Vi skal jo holde i mange år, så det er bare om at holde sig sund, siger Tanja Szaja.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.