Lyndom til uheldig røver

Mindre end et døgn, efter at en 20-årig mand havde trukket kniven i en kiosk i Hjørring, blev han idømt otte måneders fængsel

Asbjørn Hansen
Foto: Jan Pedersen
Hjørring 2. juli 2016 14:01 - Opdateret 4. juli 2016 20:05

HJØRRING: En 20-årig mand fra Svenstrup begik fredag aften røveri i Spillehulen på Bispensgade i Hjørring, hvor han med en kniv truede sig til et mindre kontantbeløb, og allerede lørdag ved middagstid faldt regningen.

I Retten i Hjørring tilstod den 20-årige uden forbehold ved grundlovsforhøret, og dermed kunne der omgående afsiges dom, som lød på otte måneders ubetinget fængsel.

Ifølge politianklager David Schmidt Hvelplund, forklarede den unge mand, at det var økonomiske vanskeligheder, der havde fået ham til at begå røveriet.

- Han fortalte, at han havde noget gæld, og at han ikke kunne få kontanthjælp. Det var ikke særlig dramatisk, ikke noget med narko eller lignende, siger anklageren.

Den 20-årige har ikke domme for hverken røveri eller vold, men blev i 2015 dømt for databedrageri.

- Det springende punkt var, om man skulle have en undersøgelse fra Kriminalforsorgen, før der kunne afsiges dom, men der var ikke omstændigheder, der talte for det, og alle parter var enige om, at sagen kunne afgøres med en straksdom, siger David Schmidt Hvelplund til NORDJYSKE Medier.

Manden modtog dommen og blev løsladt med henblik på senere afsoning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...