Lynge Jakobsen indleder AaB-farvel i Silkeborg

Den afgående sportsdirektør i AaB, Lynge Jakobsen, træder tilbage med udgangen af denne sæson.

Lynge Jakobsen indleder AaB-farvel i Silkeborg

I aften begynder Superligaen i fodbold igen. AaB indleder forårssæsonen med en udekamp i Silkeborg, og det bliver samtidig begyndelsen til et langt forårsfarvel til AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen.

AaB-legenden annoncerede sit stop tidligere på sæsonen og er en blandt flere fodboldledere, som i de senere år har sagt farvel til Superligaen.

Der er faktisk ikke mange kulørte fodboldbosser tilbage i dansk fodbold, efter flere af de mest profilerede ledertyper er stoppet.

Her er en kort præsentation af fire af Superligaens største bosser, der har eller er på vej til at tage afsked med ligaen:

* Lynge Jakobsen, afgående sportsdirektør i AaB

Vil blive husket for sin jordnære og joviale facon. Lynge Jakobsen er kendt for sin skarpe næse for gode fodboldhandler, selv om der også har været en del fejlslagne investeringer.

Har i to omgange været med til at opbygge en AaB-trup, der kunne vinde det danske mesterskab. Som et af de eneste hold har AaB vippet Brøndby og FCK af pinden.

Træder tilbage med udgangen af denne sæson, mens han kan sole sig i, at et nyt kuld unge talenter ser ud til at indfri de sportslige forventninger på fodboldbanen.

* Per Bjerregaard, tidligere bestyrelsesformand i Brøndby

Var med til at skabe et af dansk fodbolds største flagskibe i 80'erne, 90'erne og begyndelsen af 00'erne. Den tidligere bestyrelsesformand fik et trist eftermæle, da klubben fik økonomiske og sportslige problemer i midten af 00'erne.

Den endegyldige exit i Brøndby kom først i 2013, men han er i det forgangne år trådt ud af samtlige poster i forskellige bestyrelser og udvalg i Brøndby.

* Jens Ørgaard, tidligere sportsdirektør i FC Midtjylland

Fodboldkøbmanden var indbegrebet af FC Midtjylland i 13 år, han byggede klubben op fra bunden, og han stod bag nogle af de mest spektakulære handler i Superligaen.

Som sportsdirektør var han krejler og foregangsmand i FCM. Han oprettede en fodboldskole i Ghana og i Herning. Og han fik blandt andet hug i medierne for nærmest at behandle unge afrikanske spillere som en handelsvare. Trådte tilbage i sommeren 2012.

* Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand i FC København

Man kan ikke komme uden om et af dansk fodbolds største ikoner på ledergangene gennem tiderne. "Don Ø" blev han kaldt, og han tog karakteristisk øgenavnet til sig med glæde og humor.

Den tidligere direktør i møbelvirksomheden Kinnarps skiftede fra Lyngby til FCK og var i høj grad med til at opbygge københavnerklubben til den mest dominerende aktør i dansk fodbold. Østergaard fik en grim afsked med FCK, da en række økonomiske investeringer gav bagslag.

Det betød millionunderskud, exit i FCK i 2010, og samme år blev han sågar frataget sin ærestitel i klubben af den nuværende Parken-bestyrelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst