Lyngså

Lyngså sikrede hjertestarter

Byens borgere trodsede regn, rusk og kulde

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Inden deltagerne løb af sted, så var der fælles opvarmning. Foto: Peter Broen

LYNGSÅ:Det var et mildt sagt særpræget syn, som man kunne få sig i Lyngså søndag eftermiddag.

Cirka 50 personer var samlet ved legepladsen på Toften, og her vuggede de i takt til den musik, der blev blæst ud gennem bagklappen på en lille rød Citroen C3.
Og trods blæst, regn og temperaturer på under fem grader, virkede det faktisk som om, at folk hyggede sig under opvarmningen.
Baggrunden for det lidt specielle scenarie var følgende ønske:
- Vores mål er at samle 20.000 kroner ind, så vi kan få råd til en hjertestarter og et skab til den, fortæller Mette Hardam, som er én af initiativtagerne.
- Planen er, at den skal stilles op foran Værestedet, så man altid kan få fat i den. Men vi håber selvfølgelig aldrig, at den bliver brugt, tilføjer hun.
Idéen startede med et genoplivningskursus, som borgerforeningen afviklede for kort tid siden. Ved den lejlighed deltog 55 voksne - svarende til mere end 20 procent af byens borgere.
- Vi troede jo egentlig, at det så også var meningen, at der skulle sættes en hjertestarter op i byen. Men det var det ikke, og så besluttede vi at gøre noget selv, fortæller Mette Hardam.
Det blev starten på søndagens motionstur, hvor deltagerne kunne vælge mellem tre forskellige distancer - den længste på 10 kilometer.
- Og selv om det selvfølgelig er fjollet, at gøre det på den her årstid, hvor vejret er så skidt, som det er i dag (søndag, red.), så besluttede vi at smede, mens jernet var varmt.
Deltagerne betalte 25 kroner for at være med - og mange valgte derudover at lægge ekstra beløb for at støtte formålet.
- Vi havde faktisk 15.000 kroner hjemme, inden arrangementet, fordi vi havde fået nogle flotte bidrag fra forskellige borgere og sponsorer, siger Mette Hardam.
Dermed mangler kun 5.000 kroner.
- Vi er sikre på, at vi får de sidste penge hjem med det her, siger Mette Hardam.
Efter at deltagerne havde været rundt på ruterne, så blev dagen sluttet af med hygge på Værestedet. Udover varm kaffe og kage, så var der opstillet forskellige boder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.