Lynnedslag afbrød vandforsyningen

Hele Brovst var uden vand i en time. Anlægget kører normalt igen

Anders Andersen
Brovst Vand blev ramt af lynnedslag, der afbrød vandforsyningen i en time onsdag morgen. Foto: Per Kolind
EMNER 25. juni 2014 11:39

BROVST: Et lynnedslag afbrød onsdag morgen vandforsyningen for hele Brovst. 2500 borgere stod pludselig uden vand midt i kaffebrygning og brusebad, da de mellem klokken 6.10 og 7.05 ikke kunne få vandet lokket ud af hanerne.

Normalt ville driftslederen have fået besked om, at noget var galt. Brovst Vand har automatisk overvågning af anlægget med sms-alarm. Men skæbnen ville, at en TDC-antenne samtidig var ude af drift. Den kom dog hurtigt i gang igen, men der nåede at gå et kvarters tid, inden de første alarmer tikkede ind hos driftslederen.

Borgerne reagerede dog prompte. Omkring 60 borgere forsøgte i løbet af det første kvarter at nå igennem pr. telefon til driftslederen. De fleste uden held.

- Der var helt umuligt at nå at besvare alle. Jeg skulle jo samtidig kommunikere med vores egne folk, så der var lidt panik på lige der, siger driftsleder Kjeld Imer.

Selve anlægget fik ingen skader ved lynnedslaget. Men det kunne ikke komme i gang igen, før driftslederen havde kvitteret for alle alarmer. I følge Kjeld Imer er det første gang i de fem år han har været driftsleder, at et sådant uheld sker.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...