Danmark

Lynnedslag stopper dele af togtrafikken

Morgenens lynnedslag har medført forsinkelser og aflysninger i togtrafikken flere steder i landet.

Lynnedslag stopper dele af togtrafikken

Uvejret har ført til togaflysninger flere steder.

Svendborgbanen er ramt af lynnedslag, hvilket medfører aflysning af afgange på strækningen Kværndrup - Svendborg ifølge DSB. Dog er der sat busser ind i stedet.

Rejsende kan ligeledes forvente aflysninger eller forsinkelser på mellem 20 og 40 minutter på strækningen mellem Vejle-Herning-Struer.

Der køres også med forsinkelser på strækningen Esbjerg - Kolding og Struer - Vejle. Tog til og fra Esbjerg kan være forsinkede med op til 40 minutter.

Forsinkelsen skyldes ifølge vagthavende trafikleder ved Banedanmark, Leif P. Larsen, at sikkerheden bliver vægtet højest i sådanne situationer.

- Alle stationer og signaler styres af sikringsanlæg. De sikrer, at der bliver rødt og grønt lys for togene. Ligesom trafiklys på gaderne. Når et lyn rammer ned i dem, så slukker alle lamperne og bliver røde - og så skal togene holde for stop, forklarer han.

- Vi forhøjer beredskabet, derfor går ting lidt langsommere. De folk, der sidder i fjernstyringscentralen, skal tale med hver enkelt tog, og vi kører langsommere for at sikre, at vi gør det rigtige, tilføjer han.

Han slår dog fast, at det på ingen måde er farligt at køre med tog, når det lyner. Toget fungerer tværtimod som lynafleder.

Både InterCity og InterCity Lyn kører planmæssigt. Det samme gør regionaltog på Sjælland, Fyn og i Jylland.

Ifølge DMI kan resten af landet se frem til skybrud fredag morgen og formiddag, mens København sandsynligvis rammes ved middagstid. DMI varsler også om kraftig torden i Jylland og på Fyn. Kun Bornholm ser ud til at gå fri.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.