Udland

Lynvalg i Venezuela skal hurtigt finde Chavez' afløser

Landets fungerende præsident har bedt valgmyndighederne om at komme i sving hurtigst muligt.

Lynvalg i Venezuela skal hurtigt finde Chavez' afløser

Der skal øjeblikkeligt afholdes præsidentvalg i Venezuela.

Det mener Hugo Chavez' selvudpegede kronprins, Nicolas Maduro, som fredag har bedt landets valgmyndigheder om at afholde valg omgående, så venezuelanerne kan finde en efterfølger til den afdøde Chavez.

Nicolas Maduro er landets fungerende præsident og midlertidigt indsat på lederposten i det sydamerikanske olieland, der har omkring 29 millioner indbyggere.

I valget skal Maduro kæmpe mod oppositionslederen, Henrique Capriles, der i oktober tabte kampen om præsidentposten til Hugo Chavez.

Chavez, som var Venezuelas præsident gennem 14 år, døde tirsdag af en årelang kræftsygdom. Ifølge landets forfatning skal der afholdes valg inden 30 dage efter præsidentens død.

Han har ligget lit de parade i hovedstaden Caracas siden onsdag, og ifølge regeringen har flere end to millioner tilhængere set liget.

Efter begravelsesceremonien, der fandt sted fredag, vil Chavez ligge yderligere syv dage lit de parade iklædt sin uniform og røde baret, inden han balsameres og sættes til evig offentlig skue på et militærmuseum.

Balsameringen - som også kommunistiske ledere som Lenin, Stalin og Mao fik efter deres død - vil hjælpe med at holde den socialistiske revolution i live, siger Nicolas Maduro.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.