EMNER

Lyrisk afslutning på mega festdag

Lanternerne steg smukt til vejrs fra Honnørkajen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så røg den til vejrs. Foto: Flemming Thingbak

AALBORG:Efter en helt fantastisk fredag kunne de mange butiksdrivende sige farvel til de sidste kunder kl. 22 og derefter begive sig ad aftenmørke sensommergader i Aalborgs indre by til Honnørkajen.

Alle bar de på en lanterne, som efter planen skulle opsendes som et lysfyr og svæve op mod nattehimlen og lyse som ildfluer.

– Præcis kl. 22.15 tændte de mange butiksansatte lysene i lanternerne, og de mindst 1000 smukke lys steg et efter et op på himlen, hvor de uendeligt langsom svævede hen over nattehimlen med kurs ud mod Hals Barre rev,

- Jamen det var et helt fantastisk syn, fortæller direktør Flemming Thingbak, der naturligvis har underrettet både Søværnets Operative Kommando, Nordjyllands Politi og Aalborg Lufthavn.

- Vi har også haft de Thailandske klanterner på lager i to år, for der skulle være de helt rigtige vejrbetingelser før vil ville lade dem gå til himmels, siger citydirektøren.

Han indrømmer gerne, at beredskabet ikke helt bifaldt ideen.

- Men vi havde jo spurgt de rette myndigheder og fandt at vejrforholdene var som de skulle være. Derfor kom de til vejrs og det var altså et utrolig smukt syn.

Der var fuldstændigt blikstille på Honnørkajen, også selv om den var fyldt til bristepunktet med ansatte, der skulle have gang i lanterne.

Der ud over var der mange, som var kommet for at se den smukke opsendelse.

- Det var nærmest et lyrisk øjeblik. Jeg så eksempelvis et par, der efter at de havde fået sendt lanternen til vejrs gav hinanden et ømt knus, og jeg er sikker på, at for dem betød deres Lanterne noget ganske særligt, siger Flemming Thingbak.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.