EMNER

Lys og luft i nyt center

Menighedsråd håber borgerne vil tage Fjerritslevs nye kirkecenter til sig og bruge det til mange forskellige arrangementer.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her var der oprindeligt kontorlandskab for bankfolk, så naturcenterudstilling, og nu er rummet totalt forvandlet til et lyst og venligt samlingsrum til 250 mennesker. Hele vinduesvæggen kan oven i købet skydes til side - når det en gang bliver sommer igen.

Bygningen Vestergade 16 i Fjerritslev har haft en omskiftelig tilværelse i de 25 år, den har eksisteret. Først bankbygning i syv år, så efter en pause naturcenterbygning i 10 år, og nu indvies den i en ganske fornyet og forvandlet udgave som fælles kirkecenter for Fjerritslev, Kollerup og Hjortdal. Med sikker hånd har arkitektfirmaet Friis & Molkte i Aarhus skabt en lys og venlig bygning ved at erstatte vægge med vinduesflader, sætte markante ovenlys i den flade del af taget og generelt bruge lyse materialer. - Ideen har hele tiden været at få en lysere bygning inden døre, og det synes vi er lykkedes, siger Søren Grøn, formand for byggeudvalget. Husets centrale rum er det store samlingsrum til 250 personer. Her er der udsyn til Fjerritslev Kirke og en kommende kirkehave med opholdspladser mellem de to bygninger. - Om sommeren kan hele vinduesvæggen skydes til side, forklarer Søren Grøn. - Vi håber meget, at borgerne vil bruge dette rum til mange forskellige arrangementer, møder, musik, foredrag og den slags. Der er selvfølgelig grænser for, hvad der kan arrangeres her, og de grænser skal vi nu til at fastlægge, tilføjer Søren Grøn. - Der skal nok ikke være rockmusik til ud på natten, men ellers mener jeg der skal være vide rammer. Det vi lægger mest vægt på, at det ikke må være konkurrenceforvridende i forhold til andre leverandører. Det vil sige, at hvis her skal holdes begravelseskaffe eller lignende, skal mad og drikke komme udefra. Derfor er her også kun anretterkøkken, ikke restaurationskøkken, forklarer han. - Selvfølgelig kan der være små foreninger, der gerne vil holde møde med egen medbragt kaffe, og det skal vi nu have fundet ud af, hvordan vi løser, uddyber Søren Grøn. Den nye konfirmandstue er også rummelig, for der kan være op til 50 konfirmander. - Vi ved jo ikke, hvad de sker med 7. klasserne fra omegnsskolerne de kommende år. Det kan være de samles i Fjerritslev, og så er vi forberedt på det. Det nye center har hovedindgang fra Vestergade, og her åbner den nye foyer sig med en flot svunget træbeklædt balkon på 1. sal, caféområde med kaffeautomat og en elegant "venteboks" i sort træ midt i alt det lyse, med lænestole, fladskærm og aviser. - Her er der åbent, når kirkekontoret har åbent, oplyser Søren Grøn. Fra dette rum er der også elevator og trappe til førstesalen og kælderen. - Der er kommet en del uforudsete udgifter til undervejs, så det er ikke sikkert, budgettet holder, selv om der var sat en million kr. af til den slags. Det ved vi først midt på året, vurderer han. Der er officiel indvielse af byens nye kirkecenter søndag 31. januar med deltagelse af biskop Søren Lodberg Hvas og provst Poul Farsinsen, men huset er faktisk allerede taget i brug. Allerede i denne uge er sognepræsterne Niels Jørgen Langdahl og Ejler Winkel at træffe i deres nye omgivelser, og de kommende konfirmander har allerede fået den første undervisning på stedet.

Breaking
Så er det besluttet: Næsten alle coronarestriktioner ophæves 1. februar
Luk