Lys og varme over Skagen

Åge Aleksandersen & Sambandet hyldede stifteren af Skagen Festival, 94-årige Gerd Parkholt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Åge Aleksandersen & Sambandet sluttede en stor aften med ”Leva Livet” med et indlagt rock’n’roll-potpourri med bl.a.. Twist and Shout. Foto: Bent Bach

Skagen Festival

Åge Aleksandersen & Sambandet

*****

En stor aften. For Norge og for Skagen.

På scenen stod ”Kong Norge”, Åge Aleksandersen og hans Sambandet. Generøst, kærligt, kompetent og eminent sammenspillet fyldte de Skagen Kultur og Fritidscenter. Med lyden af Norge. Intet mindre.

I den knap nok fyldte hal var nordmændene klart i overtal og kvikke til at istemme Aleksandersens mange klassikere. ”Min dag”, ”Lys og Varme”, ”Leva Livet”, ”Rosalita”, ”Hold Fast” og hvad de nu hedder.

Åge og Sambandet er for Norge, hvad Bruce Springsteen & The E Street Band er for USA.

Chefen selv ligner en norsk halvfætter til The Boss. Som hugget ud af de norske fjelde styrer han showet med chefens naturlige autoritet, men giver masser af plads til det band, han har spillet med siden 70’erne.

Bjørn Røstad på saxofon kunne gå lige ind i førnævnte E Street Band som afløser for afdøde Clarence Clemons, og skulle det blive aktuelt, kan noble Gunnar Pedersen på guitar i morgen hoppe ind som sommerferieafløser for Hank Marvin i The Shadows.

Det sidder lige i skabet, uanset om det er rock og rul, stille og følsomme ballader eller nærmest religiøse hymner.

Da den norske nationalhelt henvender sig direkte til aftenens æresgæst, Gerd Parkholt, og synger ”Kun en”, skrevet til og om Skagen Festivalens 94-årige grand old lady, rejser de små hår sig, og vinden synger over Skagen. En smuk og rørende hyldest til kvinden, der stiftede Danmarks ældste festival.

Åge Aleksandersen synger om lys og mørke, om kærlighed og sorg, om håb og smerte, om meningen med livet - og andre småting, som de siger på DR2 denne sommer.

Ingen går uberørt fra mødet med den store nordmand, der gæster Skagen Festival for 13. og forhåbentlig ikke sidste gang.

Lyden af Norge og Skagen er det perfekte match.

Hans Christensen

hans.christensen@nordjyske.dk

Skagen Festival, fredag aften

Åge Aleksandersen & Sambandet

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.