Lysende kuppel i Karolinelund

Foreninger i bypark arbejder på at skaffe penge til ny dome

Lise Stenbro og Nicolas Cho Meier
Alexander Kirkegaard håber, Karolinelund fortsat vil have plads til selvgroede initiativer.
Aalborg 18. juli 2016 21:57

AALBORG: En lysende kuppel, der både kan bruges som installation om aftenen og væksthus og samlingssted om dagen. Det er hvad en række af folkene bag Platform4, Gro Selv, Fristad Karolinelund og mange af de andre foreninger i Karolinelund drømmer om at realisere på en tom plads i byparken indenfor en overskuelig fremtid.

- Ideen opstod egentlig sidste år, da vi havde en lysfestival i parken. Dengang var der nemlig også en lille kuppel med lys i, og det kunne jo være vildt flot, hvis det blev til en større, permanent installation, fortæller Alexander Kirkegaard fra Platform4.

Han påpeger, at kuppel- eller dome-formede byggerier er meget oppe i tiden. Blandt andet fordi de kan rumme meget på forholdsvis få kvadratmeter - men også fordi de - i modsætning til andre bygninger, som er lette at sætte op og pille ned igen - er gode til at modstå pres fra vind og vejr.

- Det skal ikke bare være et kunstværk, men også et lille mikro-kulturhus. Men nu skal vi først have strukturen - eller posen - på plads, så må vi bagefter finde på noget at proppe i den, forklarer han.

- Hvis det lykkes at skaffe pengene, kan det faktisk realiseres på ret kort tid. For vi har allerede kig på en kuppel, der har været brugt til andre formål, fortæller Alexander Kirkegaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...