Skolevæsen

Lyspunkter i mørket

Hos Midtvendsyssels Lærerkreds er meldingen om besparelser på lærerstaben ganske enkelt ikke en mulighed

Det kan være, at besparelserne er det rene mørke for en generation af unge i folkeskolen i Brønderslev Kommune. Men der er også lyspunkter for både elever og lærere, mener de involverede parter.

Det kan være, at besparelserne er det rene mørke for en generation af unge i folkeskolen i Brønderslev Kommune. Men der er også lyspunkter for både elever og lærere, mener de involverede parter.

- Vores holdning er, at der ikke kan spares mere på folkeskolen i Brønderslev Kommune - citronen er efter vores mening presset. Arbejdsmiljøet på skolerne er i forvejen truet, oplyser Inge Haaber Pedersen, formand for lærerkredsen. Skoda eller Mercedes? Samtidig er der i kredsens ledelse enighed om, at skulle der mod forventning ske endnu en besparelse på folkeskolen, er de tilfredse med, at der ikke peges på holdtimetildelingen, idet det er deres holdning, at det trods alt er bedre at spare på timetallet. - Det handler om kvaliteten i den undervisning, der skal leveres i Brønderslev Kommune. Man kan ikke fra politisk side tro, at man kan køre i en Mercedes, når der kun er råd til at køre i en Skoda. Der skal i begge tilfælde også være råd til benzinen, lyder beskeden fra Inge Haaber Pedersen og hendes kolleger. Dronninglund Skole er en af de største skoler i Brønderslev Kommune. Også her vækker meldingen om endnu flere besparelser på skoleområdet vantro. - Det er jo helt galt, siger Ole Christian Bendix, formand for skolebestyrelsen på Dronninglund Skole. Han mener ikke, at Brønderslev Kommune kan forvente at tiltrække attraktive børnefamilier ved at skære ned på folkeskolen, hvilket ellers er kommunens helt store projekt. Samtidig frygter han, at kommunen kan risikere, at en generation bliver tabt på gulvet, da nedskæring af timetal ikke lige frem rimer med målet med i højere grad at inkludere børn med specielle behov i den almindelige folkeskole frem for at flytte dem til specialskoler. Alligevel er der dog en smule lettelse at spore hos skolebestyrelsesformanden. - Vi glæder os over, at klassedelingstallet er blevet fredet, siger Ole Christian Bendix, og træder dermed i samme fodspor som lærerkredsen.