Möger vil ændre omstridt ældreskat

Det er urimeligt, at ældre lønmodtagere kommer til at betale mere i skat end yngre, erkender skatteministeren.

Möger vil ændre omstridt ældreskat

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er klar til at ændre på sit forslag til skattereform efter massiv kritik af, at forslaget ville føre til diskrimination af folk over 65 år.

- Jeg er enig i, at det er urimeligt, at dem, der kunne være gået på pension, men som stadig arbejder, ikke får gavn af, at vi hæver grænsen for, hvornår man betaler topskat, siger Thor Möger Pedersen.

Et af forslagene i regeringens oplæg til skattereform er at hæve topskattegrænsen med 58.000 kroner. Bare ikke for folk over 65 år. Det har ført til massiv kritik, blandt andet fra Ældre Sagen, og Thor Möger giver kritikerne ret.

- Vi skal jo som samfund kun være glade for, at de stadig arbejder. Og derfor må vi under forhandlingerne se på, om det kan ændres, således at alle, der er i arbejde, får fuld gavn af skattelettelserne, siger han.

Ældre Sagen er tilfreds med, at ministeren har lyttet. Men foreningen er ikke færdig med at kritisere skattereformen.

- Vi skal helt have fjernet aldersgrænsen på 65 år. Der er ingen, der skal betale mere i topskat på grund af dåbsattesten. Hverken erhvervsaktive seniorer eller folkepensionister, siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

Ældre Sagen undersøger i øjeblikket mulighederne for juridiske skridt ved danske domstole og EU-domstole, hvis ikke aldersgrænsen på 65 år fjernes helt fra den endelige skattereform.

Og det gælder ikke kun for de erhvervsaktive ældre, fastslår direktør Bjarne Hastrup.

Skattereformen er et af regeringens allerstørste projekter. Om den bliver gennemført, er endnu ikke klart. Skatteministeren sonderer i disse dage terrænet for at finde ud af, hvor de forskellige partier på Christiansborg står.

Venstre har gjort det klart, at der skal skattelettelser på bordet, hvis partiet skal lægge stemmer til en reform. Omvendt vil Enhedslisten have fjernet den del af finansieringen, der kommer fra en langsommere stigning i overførselsindkomster.

Dansk Folkeparti har været en af de mest højlydte kritikere af forslaget om kun at hæve topskattegrænsen for danskere under 65 år.

Men selvom Thor Möger nu kommer kritikerne i møde, så er skattereformen samlet set fortsat skæv, mener partiets næstformand, Peter Skaarup.

- Det forslår som en skrædder i helvede. Udspillet lægger fortsat op til at skære i folkepensionens grundbeløb. Dertil kommer, at afgifterne på blandt andet vin og øl stiger, siger Peter Skaarup.

/ritzau/