Möger vil ændre skævhed i børnecheck

Forskelsbehandlingen mellem ægtefolk og samlevende i udbetalingen af børnechecken skal laves om, siger Möger.

Möger vil ændre skævhed i børnecheck

Regeringen erklærer sig nu villig til at imødekomme en lille del af kritikken af skattereformen.

For den omstridte forskelsbehandling mellem ægtefolk og samlevende - til fordel for sidstnævnte - i udbetalingen af børnecheck bør laves om, lyder det fra skatteminister Thor Möger Pedersen ifølge politiken.dk

Arbejdet med at ændre reglerne begynder dog først, efter at reformen - inklusive den udskældte regel - er trådt i kraft.

- Det er forkert, at differentieringen af børnechecken kun gælder for gifte og ikke også for samlevende, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til politiken.dk.

- Jeg tror, alle er enige om, at det mest logiske ville være, hvis samlevende og gifte behandles ens. Det er baggrunden for, at vi vil undersøge, om der kan findes en teknisk løsning på et teknisk problem, siger han.

Ifølge skattereformen bliver der skåret i børnechecken til ægtepar, hvis den ene ægtefælle tjener mere end 760.000 kroner om året.

Men er man ikke gift - og blot samlevende - er det kvindens lønindkomst, som ikke må overstige 760.000 kroner om året, før der bliver trukket i børnechecken.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har tidligere forklaret, at det er teknisk umuligt for Skat at beregne børnechecken, så også samboende par blev ramt på samme måde som ægtepar.

I dag får alle familier det samme beløb, uanset om far eller mor er gift eller ej. Har man børn mellem nul og to år får alle således 4266 kroner i kvartalet per barn.

Ifølge regeringen skal reduktionen i børnechecken bidrage med 300 millioner kroner til den samlede finansiering af skattereformen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.