Må ikke køre i sin nye sportsvogn

Langvarig sagsbehandling hos motorankenævn rammer nu nordjyde

Evald Rask var glad efter at være rullet over grænsen i sin nyindkøbte Mercedes sportsvogn, som han havde købt i Tyskland. Siden er glæde afløst af frustration, fordi bilen ikke når at få nummerplader på i år. Privatfoto

Evald Rask var glad efter at være rullet over grænsen i sin nyindkøbte Mercedes sportsvogn, som han havde købt i Tyskland. Siden er glæde afløst af frustration, fordi bilen ikke når at få nummerplader på i år. Privatfoto

NORDJYLLAND:Evald Rask var en glad mand, da han i fjor rullede over den dansk-tyske grænse i sin ”nye” Mercedes sportsvogn. Han glædede sig til at komme ud at køre i den i det danske sommervejr.

Men glæden er afløst af frustration. For en langvarig sagsbehandlingstid hos motorankenævnet betyder, at han slet ikke kommer ud at køre i bilen den kommende sommer.

- Jeg havde jo forestillet mig, at jeg skulle køre en tur til Blokhus og købe en is, nu hvor vejret bliver rigtig godt. Men sådan bliver det altså ikke. Det er drønirriterende, siger den aalborgensiske revisor.

Uden nummerplader

Foreløbig er bilen kun nået til Rødekro i Sønderjylland, hvor den står parkeret uden nummerplader.

Det skyldes alt sammen uenighed med Skat om prisfastsættelsen og altså det langsommelige efterspil hos motorankenævnet.

Evald Rask købte sportsbilen - en Mercedes SLK 200 - i Kassel i august 2012.

Højere vurdering

I efteråret gik han i gang med at søge om afgiftsbetaling, så han kunne få nummerplader på bilen inden foråret.

- Jeg forhørte mig hos flere autoforhandlere, og alle angav en salgspris på under 300.000 kroner. Derfor gik jeg selv i gang med at søge om afgiftsbeløbet. Det skulle jeg aldrig have gjort, siger Evald Rask - set i bakspejlet.

Det viste sig, at Skat vurderede bilen langt højere end de forhandlere, Evald Rask havde spurgt.

Klagede

Skat nåede frem til en pris på 371.000 kroner. Det betød, at Evald Rask blev afkrævet 225.765 kroner i registreringsafgift.

Det klagede han over.

I slutningen af januar i år meddelte Skat, at prisen på Mercedes’en nu var vurderet til 356.000 kroner.

Det betød, at Evald Rask kunne slippe med at betale 216.511 kroner i afgift.

Lang ventetid

Men i og med, at der stadig var stor forskel i de to beregninger - Evald Rask havde selv regnet med at skulle betale 180.000 i afgift - valgte Skat at overgive sagen til motorankenævnet i Silkeborg.

Dér ligger sagen så nu. Og der kommer den sandsynligvis til at ligge meget længe. Evald Rask har fået besked på, at han måske kan forvente en afgørelse inden 25. marts 2014.

- Det vil altså sige, at jeg ikke kan få bilen indregistreret før til næste sommer. I mellemtiden står bilen jo bare og bliver mindre værd, og jeg bliver mere og mere tosset på Skat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.