Må leve med støj lidt endnu

Beboere på Poul Kærsvej er lidt kede af, at rensestation ikke flyttes med det samme

Der har flere gange været lavet støjmålinger, som viser at togene på rensestationen i Lindholm larmer for meget. Og derfor havde naboerne også frem til, at den snart skulle flytte.

Der har flere gange været lavet støjmålinger, som viser at togene på rensestationen i Lindholm larmer for meget. Og derfor havde naboerne også frem til, at den snart skulle flytte.

LINDHOLM:Naboerne til DSBs ende- og rensestation for tog i Lindholm kommer formentlig til at leve med støj og gener noget længere, end de oprindeligt var stillet i udsigt.

Beslutningen om at flytte den forhadte station er nemlig sendt til tælling i forbindelse med det ny trafikforlig og planerne om et nyt jernbanespor til Aalborg Lufthavn.

Chancen har været der

- Det kommer egentlig ikke helt bag på mig. For havde man ment det med at flytte stationen alvorligt, havde det jo været oplagt at gøre det i forbindelse med den seneste sporrenovering, siger Morten Kjær.

Han bor selv på Poul Kærsvej, hvor beboerne siden 2007 har kæmpet for at få flyttet rensestationen, hvor der både er støj og dieselos fra tog, der holder i tomgang.

- Så jeg er selvfølgelig træt af, at det nu ser ud til at have endnu længere udsigter, fortsætter han.

- Sagen er jo allerede trukket ud så længe, at vi har rykket for, at der skulle ske noget flere gange. Og selvom det ikke er helt så slemt, som det har været på grund af den manglende broklap, døjer vi stadig med larm fra tog som starter op 40 minutter, før de skal afsted om morgenen, fortæller han.

Ikke brug for vækkeur

En anden beboer, Anders Peter Jensen, mener også, at der fortsat er problemer. DSB fik ellers et påbud om at gøre noget ved støjen i maj 2007, og senere fik statsbanerne også en bøde for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven.

- Men det larmer stadig så meget, at vi aldrig har brug for vækkeur. Så jeg er da ked af at høre, at flytningen nu bliver udskudt. For sporet til lufthavnen står nok ikke færdigt lige med det samme, og i denne sag er vi nok desværre de små, tilføjer han.

Vil rykke ansvarlige igen

- Det betyder formentlig, at vi bliver nødt til at rykke kommunen og de øvrige ansvarlige en gang til, supplerer Jesper Schier.

Han glæder sig dog over, at det trods alt ser ud til, at generne forsvinder på et tidspunkt. Men efter hans mening måtte det gerne gå hurtigere, end der er udsigt til med det ny trafikforlig.

- Så jeg er da lidt ked af at høre, at pengene til at flytte rensestationen nu ryger tilbage i statskassen, påpeger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.