Mågerne er kommet på kunstmuseum

Seks kunstneres indtryk af på yngletiden på Hirsholmene

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Har man som jeg været på Hirsholmene, ved man, at især mågerne sætter deres tydelige præg på øen. De larmer. Gør de.

- Nej, det larmer mere derhjemme, hvor vi bor i København. Mågerne vænner man sig til. Man lærer, hvornår de parrer sig, og hvornår der er ballade i kolonien. Alle deres forskellige skrig lærer man at forstå og skelne fra hinanden.

Det fortæller Pernelle Maegaard og Nina Maria Klevian, der sammen med kunstnere Anne Straarup oplevede parringstiden på nært hold under et ophold i kunstnerboligen på Hirsholmene i maj 2013.

De tre er sammen med Grete Balle, Lise Kjær og Gina Hedegaard Nielsen, der opholdt sig på i juli 2011 på Hirsholmene, aktuelle med en ny stor udstilling ”Reservat”.

Kunstnernes møde med mågerne kan ses på Frederikshavn Kunstmuseum frem til 20. april.

Og det er spændende at se på værkerne, især når man har været på Hirsholmene.

Der er lavet et skyggespil, som fortæller både skrøner og giver reel information om øen og dens nuværende og tidligere beboere.

Her kan man blandt andet se og høre historien om den nuværende ø-bestyrer Jens Klingenberg, der kører rundt på sin traktor og slår græsstier. Så man kan gå rundt uden at træde på mågerne, der yngler overalt.

- Skyggespillet med de forskellige figurer er også lavet på øen, siger Pernelle Maegaard.

Der er sort-hvide kultegninger, hvor hver mågeansigt har personlighed.

Tegningerne hedder da også ” Min mågefamilie”. Og så er der på udstillingen mere abstrakte malerier, som leder tankerne hen på de fjer, der ligger alle vegne.

Pernille Maegaard har rejst over hele verden og oplevede tiden på Hirsholmene som noget af det mest grænseoverskridende, hun har prøvet. På forhånd var det aftalt, at hun og makkeren ville blive hele maj måned på øen.

- Jeg og Nina Maria Kleivan var sammen om vores to videoprojekter og skyggespillet. Vi havde aftalt, at hvis vi ikke kunne holde hinanden ud, måtte vi gå en tur, Men på Hirsholmene kan man kun gå 20 minutter, så er man rundt om øen. Heldigvis gik det fint med vores samarbejde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.