Målet er ikke nået

Den Frederikshavn-baserede sushikæde Karma Sushi er ikke bange for at tænke rigtigt stort.

Fødevarer 25. februar 2011 10:00

Det går rigtigt godt for Karma Sushi. Kæden, der startede med en restaurant i Lodsgade i Frederikshavn, er nu at finde i både Skagen, Aalborg og Aarhus. Ejeren Morten Hansson kan også prale af en ny fabrik i Strandby og Frederikshavns erhvervsråds iværksætterpris. Men det gør han ikke. Han er nemlig slet ikke i mål endnu. - For mig er det her projekt ikke lykkes endnu. Før missionen er nået, kan jeg ikke slappe af, siger den 26-årige kok. Missionen for Karma Sushi er at være en global kæde. Et navn, der har noget at sige på fødevaremarkedet. Og Morten Hansson kan tillade sig at have store ambitioner. Overlevede hård opstart I foråret 2007 åbnede han, til venner og bekendtes skepsis, Frederikshavns første og eneste sushirestaurant. Han lod sig ikke skræmme af, at nordjyderne traditionelt set har foretrukket deres rå fisk mellem et stykke rugbrød og en bunke karrysalat. - Jeg var sikker på, at der måtte kunne skabes et marked, siger han. Helt så let skulle det ikke blive. Restauranten fik en hård opstart, og var en kort overgang sat til salg. Men med tiden har Morten Hanssons delikatesser vundet genlyd i Frederikshavn. - Den største konkurrent her i Nordjylland har helt klart været folks skepsis. Men når de har været her en enkelt gang, så er der rigtigt mange, der vender tilbage, siger Morten Hansson. Københavnske kunder Indehaveren er født og opvokset i København, men flyttede til Frederikshavn som 15-årig og tilbage til København fem år efter. Han er oplært i det franske og italienske køkken, men fik lyst til at prøve noget helt andet. Han fik også lyst til at være sin egen chef. Derfor startede han Karma Sushi i Frederikshavn med stort fokus på kvalitet. - Det betyder alt for mig at lave et ordentligt produkt. Selvfølgelig er der regninger, der skal betales, men det med at tjene penge har aldrig betydet så meget. Det vigtigste er, at folk får en god oplevelse. Morten Hansson kan dokumentere, at den kan betale sig at gøre kunderne tilfredse. - Vi får gæster fra hele Danmark, der kun kommer for sushien. Også fra København. Så tager de en overnatning i byen og kører hjem dagen efter, siger han. - Og det gør de, fordi vores produkt er unikt. Ikke bange for konkurrence Karma-kokken er ikke bange, at hans succes måske vil medføre flere spillere på det nordjyske sushimarked. - Jeg ser ikke rigtigt andre sushisteder som konkurrenter. Vores produkt er anderledes og jeg tror på, at det er bedre, siger han. Han fremhæver især, at Karma Sushi bruger bedre råvarer, mere fisk til hvert stykke sushi og så tænker de sushi på en anden måde end alle andre steder. Det er en opskrift, der skal føre Karma Sushi endnu længere, end det er nået i dag. Først og fremmest er der planlagt flere restauranter i Aalborg og Aarhus, og Morten Hansson håber også på snart at kunne erobre sin hjemby København. - Når vi har etableret os herhjemme, bliver det Göteborg og Malmø som de første steder i udlandet. Og så bare videre derfra, siger den ambitiøse restauratør.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...