Måling: Den offentlige service er forringet

På to år er der fjernet 28.000 stillinger i det offentlige. Og det kan mærkes, mener et flertal.

Måling: Den offentlige service er forringet

Vi får ikke den samme service i det offentlige, som vi gjorde for blot få år siden.

Det svarer 59 procent af danskerne i en rundspørge, som Gallup har gennemført for FOA, Danmarks Lærerforening og HK. Det skriver metroXpress.

Ifølge FOA-formand Dennis Kristensen bekræfter det, at man ikke længere kan effektivisere den offentlige sektor, uden at det kan mærkes.

- Man kan ikke fjerne flere penge, uden at det rammer den borgernære velfærd. Vi har allerede skåret ind til benet. Nu skærer vi i det, siger Dennis Kristensen.

- Det er mange år siden, at man som politiker kunne påstå, at man kan fjerne penge fra det offentlige, uden at det kan mærkes, tilføjer han.

Han henviser til, at tal fra Danmarks Statistik viser, at der i dag er 28.000 færre offentligt ansatte end i 2010. Forringelser kan mærkes, lyder det.

Man skal dog tage undersøgelsen med et gran salt, påpeger Bo Sandemann Rasmussen, der er professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet.

Det er nemlig svært at måle på servicen, da det handler om, hvordan folks fornemmelse er.

- Der er givetvis områder, hvor der har været en nedgang de seneste år. Men det behøver ikke at være dækkende for hele den offentlige sektor, siger han til metroXpress.

- Men når danskerne opfatter, at serviceniveauet ikke er det samme som før, kan det godt understøttes af, at der har været afsat færre ressourcer de seneste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.