Måling: Flertal til Kastrup-Larsen

Selvom Venstre går frem er partiet langt fra borgmesterposten i Aalborg

Thomas Kastrup-Larsen (S) kan sætte sig i borgmesterstolen, hvis målingen, som Gallup har foretaget for Berlingske holder på valgdagen. Arkivfoto: Martin Damgård

Thomas Kastrup-Larsen (S) kan sætte sig i borgmesterstolen, hvis målingen, som Gallup har foretaget for Berlingske holder på valgdagen. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:En måling som Gallup, har foretaget for Berlingske i landets fire største byer, viser, at Thomas Kastrup-Larsen (S) som det ser ud nu kan indtage borgmesterkontoret i Aalborg efter det kommende kommunalvalg med et solidt flertal i ryggen.

Samlet får Socialdemokraterne og de partier, der traditionelt har peget på en S-borgmester i Aalborg 64 procent af stemmerne.

På trods af historisk lave meningsmålinger for S på landsplan, så går partiet frem i Aalborg og får 40 procent af stemmerne mod 36,2 procent ved sidste valg.

Enhedslisten på vej ind

SF, der blev den store sejrherre ved kommunalvalget i Aalborg i 2009, går fra 16,3 til 11 procent af stemmerne.

DF og De Radikale, der traditionelt har peget på S, når der skulle findes en borgmester i landets tredjestørste kommune går begge to tilbage. DF går fra 7,4 procent af stemmerne til fem procent, mens De Radikale blot falder en anelse fra 3,3 til 3 procent af stemmerne.

Til gengæld sender vælgerne Enhedslisten ind i byrådet med fem procent af stemmerne, hvilket er mere end en fordobling.

Venstre går en anelse frem fra 25,8 til 27 procent, mens De Konservative står til at miste halvdelen af vælgertilslutningen og går fra 7,9 til 4 procent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Nu skal vidnerne afhøres
Luk