Måling: Liberal Alliance vinder frem

Det ser svært ud for rød blok, hvor kun et parti står til fremgang

Arkivfoto: Søren Bidstrup, Scanpix

Arkivfoto: Søren Bidstrup, Scanpix

HELE LANDET: Gratis bilture over Storebælt, ingen registreringsafgift, mindre grundskyld og slet ingen topskat.

Liberal Alliances politik er tilsyneladende blevet så populær blandt vælgerne, at 7,0 procent ville give deres kryds til Anders Samuelsens tropper, hvis der var valg i morgen.

Det viser den seneste meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau. De syv procent svarer til 13 pladser i Folketinget, og det er den største opbakning, Voxmeter har målt til Liberal Alliance siden september 2013.

Det lange seje træk

Til gengæld ser det knap så godt ud for de partier, der bakker op om regeringen. Ifølge målingen ville rød blok kun høste 79 mandater mod blå bloks 96.

Og blandt støtterne af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er det kun Enhedslisten, der står til fremgang i forhold til valgresultatet. Både S, R og SF går tilbage.

Målingen vækker ikke overraskende glæde hos Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Jeg tror, det skyldes en tørst efter nogen, der diskuterer konkret politik og kommer med nogle bud på, hvordan man kan gøre tingene anderledes, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er det lange seje træk. Vi har fremlagt en konkret økonomisk plan for, hvordan Danmark kan udvikle sig de næste 10 år.

Færre offentligt ansatte

I overskriftsform kan Liberal Alliances politik lyde som den rene gavebod, men Simon Emil Ammitzbøll understreger, at partiet ikke skammer sig over finansieringen: Mere effektivisering af den offentlige sektor, total afskaffelse af efterlønnen og højere pensionsalder.

Ifølge Finansministeriet vil Liberal Alliances politik betyde et farvel til mere end hver 10. offentligt ansatte.

Med syv procent af stemmerne ville Liberal Alliance blive større end Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbølls tidligere parti, De Radikale, der står til 5,8 procent af stemmerne, eller 3,7 procentpoint mindre, end partiet fik ved seneste folketingsvalg.

Holder øje med De Radikale

Ammitzbøll lægger ikke skjul på, at størrelsen i forhold til De Radikale er noget, partiet holder skarpt øje med.

Partiet ønsker at blive så stort, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke vil kunne skifte Liberal Alliance ud med De Radikale, hvis han efter valget skal skaffe flertal bag en borgerlig regering.

Ved folketingsvalget i 2011 fik Liberal Alliance fem procent af stemmerne, hvilket sikrede partiet ni mandater.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.