Måling: Sådan vil vælgerne stemme nu

Højrepartiet Nye Borgerlige når ikke over spærregrænsen, mens rød blok ser ud til at have flertal

Død blok ville vinde, hvis der var valg nu, ifølge ny Voxmeter-måling. Arkivfoto
Danmark 9. oktober 2016 12:29 - Opdateret 9. oktober 2016 12:45

DANMARK: I månedsvis har der været talt om regeringens 2025-plan, som skal sætte den økonomiske kurs for Danmark det næste årti.

I slutningen af august blev planen fremlagt, og i den kommende uge indledes de reelle forhandlinger, når der tages fat om boligskat.

Det er dog tilsyneladende ikke hos vælgerne, at regeringen skal finde opbakning til dens kurs. Rød blok står nemlig til valgsejr i en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

I målingen står rød blok til 51,3 procent af stemmerne mod 48,3 procent af stemmerne til blå blok. Det er en forskel på tre procentpoint med en statistisk usikkerhed på plus/minus 3,1 procentpoint.

Sædvanligvis er styrkeforholdet mellem de to blokke i dansk politik meget tæt, men i den seneste måling står rød blok til at vinde med en større forskel.

Under spærregrænsen

Det nye højreparti Nye Borgerlige ser ikke ud til at kunne få plads på tinge med 1,6 procent af stemmerne, hvilket er under spærregrænsen på 2,0 procent.

Den statistiske usikkerhed er dog på plus/minus 0,8 procentpoint.

I sidste uge opnåede Nye Borgerlige 2,3 procent i den første Voxmeter-måling, hvor partiet er taget med.

Med to målinger på nogenlunde samme niveau ser partiets meget stramme udlændingepolitik, ønske om exit fra EU og løfter om markant lavere skat ud til at få en vis opbakning fra befolkningen.

Tilbagegang for blå blok

Alle folketingspartier i blå blok ser ud til at gå tilbage i forhold til valget i juni 2015.

Regeringspartiet Venstre står til 17,3 procent af stemmerne, hvilket er en tilbagegang fra 19,5 procent ved valget.

Liberal Alliance, som står hårdt på en lettelse af topskatten på fem procentpoint, ligger fortsat stabilt i meningsmålingen. Partiet ser ud til at få syv procent af stemmerne mod 7,5 ved valget.

Med 27,5 procent af stemmerne er Socialdemokratiet det foretrukne parti på Christiansborg. Bortset fra SF ser alle partier i rød blok ud til at gå frem i forhold til valgresultatet.

Der skal dog tages forbehold for den statistiske usikkerhed på mellem 0,5 og 2,7 procentpoint for de enkelte partier.

Målingen baserer sig på telefoninterview med 1029 repræsentativt udvalgte personer i perioden 3. oktober til 8. oktober.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...