USA

Måling: Vælgerne tager godt imod Trumps tale til Kongressen

En måling foretaget umiddelbart efter præsidentens første møde med Kongressen er gode nyheder for Trump.

78 procent af de tv-seere, som fulgte med i præsident Donald Trumps tale til Kongressen natten til onsdag dansk tid, reagerer positivt.

Det fremgår af en måling foretaget af tv-stationen CNN og analyseinstituttet ORC umiddelbart efter talen.

Flere politiske eksperter påpeger, at den nye præsident har grund til at være tilfreds med resultatet i målingen.

CNN's politiske senioranalytiker, Stephen Moore, sammenligner resultatet med en måling, der for nylig viste, at kun omkring 44 procent af vælgerne mener, at Donald Trump klarer jobbet som præsident godt.

69 procent af respondenterne siger i CNN's måling, at de er mere optimistiske i forhold til den politiske kurs i landet efter talen.

Omkring lige så mange mener, at Trumps politik vil være god for USA. Umiddelbart før talen var kun 58 procent af respondenterne af den opfattelse.

Politisk redaktør for CNN David Chalian påpeger imidlertid, at både George W. Bush og Barack Obama fik bedre målinger end Trump efter første møde med Kongressen. Der er dog ifølge Chalian ikke tale om en væsentlig forskel.

- Det er i samme størrelsesorden, og det er ganske gode tal for Trump. Vi ved, at han før talen havde en historisk lav opbakning, og han er en polariserende præsident. Dette er rigtig godt for ham, siger David Chalian.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.