Måling: Venstre ligger under valgresultat

Venstre ligger nu under valgresultatet fra 2011 i en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

19. maj 2014 13:26

Dagen før et krisemøde i Venstre om partiformand Lars Løkke Rasmussens træk på partikassen, falder Venstre nu ned under valgresultatet i en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

I målingen opnår Venstre på 25,9 procents opbakning fra de godt 1000 adspurgte vælgere mod 27,5 procent for en uge siden.

Og går man en måned tilbage, lå Venstre på 28,7 procents opbakning hos Voxmeter - et tab på 2,8 procent, hvilket flugter nogenlunde med den statistiske usikkerhed på 2,7 procent, som der er ved et parti af Venstre størrelse.

Den seneste uge har været præget af historier om Venstres indkøb af tøj til over 150.000 kroner, der skulle klæde Lars Løkke Rasmussen på til at afholde nytårstale som statsminister og holde valgkamp.

Desuden er det kommet frem, at partiet gav Lars Løkkes familie en tur til Mallorca, ligesom partiet har betalt for Løkkes smugrygning på hotel.

De mange sager - der kommer i ryggen på efterårets sag om Lars Løkke Rasmussen luksusrejser for klimaorganisationen GGGI - gør, at man i Venstre holder ekstra meget øje med meningsmålingerne.

Og spørgsmålet er, om tilbagegangen hos Voxmeter kan tilskrives statistisk usikkerhed, om den blot er en krusning, eller om det er en snebold, der først nu har begyndt turen ned ad bjergsiden.

I målingen er der ikke noget entydigt billede af, hvor Venstres tilbagegang på 1,6 procent bevæger sig hen. Alle partier minus SF får en lille fremgang i målingen, men det skal måles med mikroskop.

For præcis et år siden - den 19. maj 2013 - lå Venstre til at få præcis hver tredje stemme. 33,3 procent af de adspurgte hos Voxmeter bakkede dengang op om Venstre.

/Ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...