Målløs sportschef: Magnussen giver minder om Senna

Bo Baltzer Nielsen fra Dasu kalder Kevin Magnussens kørsel i lørdagens kvalifikation for verdensklasse.

15. marts 2014 11:55

Kevin Magnussen leverede ifølge sportschef Bo Baltzer Nielsen fra Dansk Automobil Sports Union (Dasu) en præstation i verdensklasse, da den 21-årige racerkører blev nummer fire i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix i Australien.

McLaren-danskeren fik lørdag sin ilddåb under særdeles vanskelige forhold, da regnen stod ned over Albert Park i Melbourne.

Trods de vanskelige betingelser var Magnussen hurtigere end fire tidligere verdensmestre i form af holdkammeraten Jenson Button, Fernando Alonso (Ferrari), Kimi Räikkönen (Ferrari) og den regerende titelholder Sebastian Vettel (Red Bull).

- Jeg er målløs. Det er simpelthen en verdensklassepræstation.

- Man skal tilbage til Ayrton Senna for at finde noget lignende. Senna leverede ofte præstationer, hvor man tænkte, at det her kan bare ikke lade sig gøre, siger Bo Baltzer Nielsen med henvisning til den afdøde brasilianske Formel 1-legende.

- Det er første gang, at Kevin er i en kvalifikationssituation i regnvejr. Han har prøvet regnvejrsdækkene lidt i en test i Spanien, men det er slet ikke det samme.

- Her skulle man føle sig frem, og man har ret beset kun en omgang til at finde sporet. Det er fantastisk at gå ud og sætte sådan nogle tider, siger sportschefen.

Den 21-årige danske debutant kørte stærkt i alle tre dele af kvalifikationen, som blev vundet af Lewis Hamilton (Mercedes).

Især i anden kvalifikationsrunde, den såkaldte Q2, var Kevin Magnussen presset på sin sidste tur, hvor han var i fare for at ryge ud af kvalifikationen. Magnussen satte alligevel femtebedste tid i Q2.

Det fik McLaren-chef Ron Dennis til at smile bredt ude i pitten.

- Det er ikke så tit, at man ser Ron Dennis reagere på den måde. Han ser normalt lidt småsur ud, men han lyste op i et stort smil og vendte sig om til dem bagved for at sige; "hvad sagde jeg" eller noget i den retning.

- Det er en sindsoprivende god debut. Allerede nu er han ankommet til Formel 1 med et brag, siger Bo Baltzer Nielsen.

Dasu-sportschefen regner med, at Mercedes-bilerne med Lewis Hamilton og Nico Rosberg er favoritter til søndagens grandprix.

- Mercedes-bilerne har været i en klasse for sig frem til nu. Men Mercedes-bilerne skal også kunne holde hele vejen til mål, og de har været mere skrøbelige end McLaren-bilerne i testkørslerne.

- Banen i Melbourne er lidt berygtet for de to første sving, men hvis Kevin kan holde sin fjerdeplads fra start og komme ind i en rytme, så ser det godt ud.

- Hvis det bliver tørvejr kan han slutte i top-fire. Jeg tror, at Mercedes skal få problemer, hvis han ligefrem skal vinde, siger Bo Baltzer Nielsen, der spår en stor Formel 1-fremtid for Kevin Magnussen.

- Drømmen om, at Kevin en dag bliver verdensmester er yderst reel efter det her.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...