Målmændene skal afgøre tæt DM-finale

DM-finalen i kvindehåndbold tegner til at blive et fortættet drama til sidste sekund. FCM-træner tror, at finalens bedste målmand sikrer sit hold DM-titlen.

DM-finalen i kvindehåndbold bliver afgjort over to kampe, men med sejr på 23-22 til FC Midtjylland i første kamp, bliver lørdag aftens kamp i Esbjerg nærmest knald eller fald for begge hold.

Det erkender både Team Esbjergs cheftræner - Lars Frederiksen - og FCM's ditto - Helle Thomsen.

Mens Lars Frederiksen vurderer, at det hold, som lige har lidt ekstra held i en hektisk afslutning på dagen, vinder DM-titlen, har Helle Thomsen en lidt anden forventning.

- Jeg tror, at de to målmænd får en afgørende betydning. Den målmand, som efter kampen står med den højeste redningsprocent, vinder DM-titlen til sin klub, siger Helle Thomsen, som på det område som regel er godt kørende med sin tyske målvogter Sabine Englert.

Helle Thomsen gider til gengæld ikke bruge så meget tid på favoritværdighed.

I Esbjerg har man nærmest gjort det til en vane at gøre modstanderen til favorit, men Esbjerg vandt grundspillet efter at have været nummer et det meste af sæsonen.

- Hjemmebanen må give favoritværdigheden. Så siger vi ikke mere om det, siger Helle Thomsen.

I Ikast scorede esbjergenserne tre mål i løbet af de sidste godt og vel to minutter og arbejdede sig op fra 19-23 til kun at tabe med et mål, 22-23.

Det føltes nærmest som en sejr.

- Det har givet os et godt udgangspunkt, men derfor tror jeg stadig, at kampen bliver så tæt, at det hele først bliver afgjort til allersidst. Vinderen bliver det hold, som har stolpe-ind og ikke stolpe-ud, siger Lars Frederiksen.

Helle Thomsen mener, at "specielle ting" ved kampen kan få en betydning. Hun har noteret sig, at mens Esbjerg endnu ikke har vundet noget, har FCM tre titler.

FCM har vundet den danske Super Cup, pokalturneringen og senest den europæiske klubturnering Cupwinners Cup.

- Hvis Esbjerg ikke vinder den her, har holdet ikke vundet noget, og det kan gå fra at være en god sæson for dem til at være en dårlig sæson, siger hun og lader forstå, at det faktum må give et ekstra nervepres på hjemmeholdets spillere.

- Eventuel manglende erfaring kan nok opvejes af vores sult efter at vinde. Men begge hold har mange rutinerede spillere, som har prøvet en masse med landshold og så videre, er Lars Frederiksens modsvar.

Han minder desuden om, at hans spillere klarede sig fint mod nerverne i den første kamp i Ikast, hvor holdet var bedst i slutfasen. Og holdet havde også fat i den lange ende i de to særdeles tætte semifinalekampe mod Viborg.

Mens FCM har vundet guld eller sølv i fire af de seneste fem sæsoner, har Esbjerg aldrig tidligere taget medalje.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.