Sæby

Målrettet træning til fodboldens guldalder

Christian Winther Borups Gold Age Academy tilbyder intensiv, teknisk fodboldtræning til drenge og piger

Christian Winther Borup træner med børn og unge fra 8-12 år hver fredag på Skjolds baner i Sæby.  Fodboldskolen Gold Age Academy er et supplement til den ugentlige træning i fodboldklubberne i Nordjylland.Foto: Matthew David Burnett

Christian Winther Borup træner med børn og unge fra 8-12 år hver fredag på Skjolds baner i Sæby. Fodboldskolen Gold Age Academy er et supplement til den ugentlige træning i fodboldklubberne i Nordjylland.Foto: Matthew David Burnett

SÆBY:- Det er sjovt. Vi træner meget teknik og har mange gode øvelser, siger 8-årige Frida.

Til daglig spiller hun fodbold i FfI, men hver fredag træner hun med Christian Winther Borup. På Gold Age Academy.

Det foregår på Skjold Sæbys anlæg på Kjeldgaardsvej, og humøret og koncentrationen er høj.

8-årige Jeppe, der spiller fodbold i Dybvad, er også vild med den ekstra træning i Gold Age Academy.

- Det er sjovt med stigen og keglerne, siger Jeppe, inden han dribler gennem banen med plastickegler og tager en hurtig løbetur gennem "stigen", et af de redskaber, der følger med i pakken fra Gold Age Academy.

Hurtigløb på ”stigen” er en af de populære øvelser på træningsprogrammet i Gold Age Academy.

Hurtigløb på ”stigen” er en af de populære øvelser på træningsprogrammet i Gold Age Academy.

Fodboldskolen henvender sig til drenge og piger fra 8-12 år, fodboldens guldalder.

- Det er den motoriske guldalder, hvor vi kan flytte mest. De ting, de lærer i den aldersgruppe, hænger ved, forklarer Christian Winther Borup, der siden midt i februar har trænet to hold hver fredag.

Programmet er fem kvarters intensiv træning. Med teknikøvelser, der bliver gentaget igen og igen, inden børnene slippes løs og spiller fodbold på en lille bane med små mål. Masser af boldberøringer og højt tempo.

- Det er ikke et eliteprojekt. Alle kan være med, siger Christian Winther Borup. Foto: Matthew Burnett

- Det er ikke et eliteprojekt. Alle kan være med, siger Christian Winther Borup. Foto: Matthew Burnett

- Gold Age Academy er ikke et elite-projekt. Alle kan være med. Det er teknisk træning målrettet den aldersgruppe, hvor de har lettest ved at udvikle sig motorisk. Det går supergodt ude i klubber og foreninger, men her giver jeg dem lidt mere af det gode. Som et supplement til den daglige træning i klubben, siger Christian Winther Borup.

Han er selv ungdomstræner i Skjold Sæby, og flere andre fodboldklubber har vist interesse for Gold Age Academy og har hyret Christian Winther Borup til at lave fodboldcamps med børn og unge.

- Jeg har kun været i gang i fire måneder, men der er stor interesse for det. Mit håb og min drøm er, at det breder sig, og at der er et Gold Age Academy til alle børn og unge, uanset hvor de bor i Nordjylland, siger Christian Winther Borup.

På søndag har han gratis børnefodboldtræning med to hold U7- og U8-spillere på Skjolds baner, og søndag 10. juni flytter U7-U8-campen til Hjørring.

Desuden samarbejder Christian Winther Borup med blandt andet SHI i Hjørring og NFB, Nørresundby Forenede Boldklub, om fodboldcamps.

Christian Winther Borup driver Gold Age Academy, en fodboldskole for unge drenge og piger. De træner hver fredag eftermiddag på Skiold Sæbys bane.

Foto: Matthew Burnett

Christian Winther Borup driver Gold Age Academy, en fodboldskole for unge drenge og piger. De træner hver fredag eftermiddag på Skiold Sæbys bane. Foto: Matthew Burnett

Fakta om Gold Age Academy

Gold Age Academy tilbyder ekstra fodboldtræning for U9-U10 og U11-U12 drenge og piger.

Træningen foregår hver fredag på IF Skjolds baner i Sæby.

Christian Winther Borup blev i november 2017 ansat som foreningskonsulent i Arena Nord. Han er uddannet speditør, fodboldtræner og har en bachelor i Sports management.

Han har været cheftræner for U16 i Vendsyssel FF og er i dag ungdomstræner i Skjold i Sæby. Han har desuden været eventkoordinator i Fortuna Hjørring og talentskoletræner i AaB.

Læs mere på www.goldage.dk
Christian Winther Borup samarbejder med en række fodboldklubber i Nordjylland om fodboldcamps for drenge og piger. Foto: Matthew Burnett

Christian Winther Borup samarbejder med en række fodboldklubber i Nordjylland om fodboldcamps for drenge og piger. Foto: Matthew Burnett

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.