Måske Danmarks bedste

Torbjørn Poulsen fra Hjørring er udtaget til DM for slagterelever

Maria Præst
Torbjørn Poulsen er slagterelev i Dreisler Storkøb i Hjørring. Han er så dygtig med en kniv, at han er udtaget til DM for detailslagterelever, som løber af stablen i Aalborg Kultur og Kongres Center 23. marts.Foto: Hans Ravn
Hjørring 9. marts 2007 05:00

HJØRRING: En kold februardag går 20-årige Torbjørn Poulsen rundt i Jack & Jones i Hjørring og kigger på tøj, da hans mobiltelefon pludselig ringer. - Du er en af de heldige, der er gået videre, lyder beskeden. Han har kvalificeret sig til DM for detailslagterelever. - Jeg blev helt forvirret, men det var kanon at få at vide, fortæller den unge slagterelev grinende. Slagter ved et tilfælde I virkeligheden ville han gerne have været kok, men da der ikke var nogle lærepladser at få, endte han som detailslagterelev hos Dreisler Storkøb i Hjørring. Og det har han ikke fortrudt. - Jeg er superglad for det. Jeg kan godt lide bruge fantasien og få kødet til at se rigtig godt ud. Og faktisk laver vi også meget mad, så det er en god blanding af begge dele. Uden han vidste det, havde hans mester, Henrik Svanhede, meldt ham til den indledende runde i Vejle, hvor de ti bedste ville gå videre til DM. - Det kom som noget af en overraskelse. Jeg vidste ikke, at jeg var så god. I hård træning Men det var han. Og nu står den på hård træning frem til 23. marts, hvor han skal vise, om han nu også er den allerbedste. - I dag har jeg for eksempel fri 12.15, men jeg bliver nok til 16-17-tiden for at træne. Der er nemlig mange detaljer, der skal finpudses. Til mesterskabet skal hver elev både skære kødstykker ud, pynte en butiksdisk og kokkerere en udsøgt ret til fire personer. Men Torbjørn Poulsen føler sig godt forberedt. På spørgsmålet om, hvorvidt han regner med at vinde, er al nordjysk tilbageholdenhed gemt væk. - Selvfølgelig gør jeg det.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...