Macron opfordrer danske unge til at forme Europas fremtid

Frankrigs præsident gik i dialog med danske studerende om Europas fremtid.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, deltog tirsdag eftermiddag i en debat om Europas fremtid sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Debatten fandt sted i Den Sorte Diamant i København. Foto: Ludovic Marin/arkiv/Ritzau Scanpix

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, deltog tirsdag eftermiddag i en debat om Europas fremtid sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Debatten fandt sted i Den Sorte Diamant i København. Foto: Ludovic Marin/arkiv/Ritzau Scanpix

- Det er en anderledes slags politiker, sagde dronning Margrethe tidligere i august på et pressemøde på regentparrets slot i Frankrig, Chateau de Cayx.

Og det er der måske noget om. Mere end 300 danske studerende tog i hvert fald imod den franske præsident, som var han en superstjerne, da han tirsdag eftermiddag stillede op til debat i Den Sorte Diamant (Det Kongelige Bibliotek, red.) i København.

De mange studerende tog imod præsidenten i Dronningesalen med et højt og enstemmigt "wooh!". Det er samme sal, hvor blandt andre den tidligere amerikanske udenrigsminister og præsidentkandidat Hillary Clinton og FN's tidligere generalsekretær Kofi Annan har stået før Macron.

Mere end 3000 mennesker var endt med at stå på venteliste til debatten. De få hundrede billetter blev revet væk på to minutter.

Debatten havde fokus på Europas fremtid. Undervejs fremhævede præsidenten nogle af de udfordringer, som Europa og verden står over for. Blandt andet konsekvenserne af global opvarmning og den stigende ulighed.

Især i forhold til EU-samarbejdet opfordrer Emmanuel Macron de danske unge til at være med til at forme Europas fremtid for at løse problemerne.

- Det er ikke et valg. I valgte ikke selv at være her. Men jeres generation bliver nødt til at tage sig af et meget kritisk tidspunkt i vores verden.

- Jeres generation bliver den nye generation af grundlæggere (i Europa, red.). I har ikke noget andet valg. For verden står ved en skillevej.

En af de studerende, som oplevede debatten, var Trine Rivold. Hun har færdiggjort en bachelor i fransk og var begejstret for, at Macron prioriterede en debat med unge i Danmark under sit statsbesøg.

- Jeg synes, det er meget relevant at snakke om EU's fremtid med den unge generation. For det er vores fremtid.

- Jeg håber, at debatten kan være med til at engagere min generation. For der er ikke så mange, som ved særlig meget om EU.

Emmanuel Macron og hans hustru, Brigitte, er i Danmark tirsdag og onsdag, hvor de rejser videre til Finland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.