Hjørring

Mad, dans og musik

Venligboerne skaber tværkulturel musikfestival under navnet ”Musik uden grænser”

Leif Lund Jakobsen er en af initiativtagerne i Venligboerne til ”Musik uden grænser” på onsdag, 20. maj. ?Arkivfoto: Hans Ravn

Leif Lund Jakobsen er en af initiativtagerne i Venligboerne til ”Musik uden grænser” på onsdag, 20. maj. ?Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:På onsdag 20. maj står Venligboerne bag et kæmpe musikalsk arrangement, de har døbt ”Musik uden grænser”. Der bydes på mad, dans og musik med 22 orkestre fra fire scener.

- Det er fantastisk og ikke mindst nødvendigt, at der bliver lavet initiativer som ’Musik Uden Grænser’, hvor man kan mødes på tværs af kulturer, siger kulturminister Marianne Jelved (R), som åbner arrangementet 20. maj klokken 18.30 på University College Nordjylland.

Musik Uden Grænser har til formål at bruge musikkens kraft til at bygge bro over skel, skabe håb, forståelse og og nye fællesskaber.

- Vi vil gerne være med til at nedbryde fordomme og skabe forståelse for andres synspunkter. Vi vil lære at anskue verden på nye måder, og få vores horisont udvidet. Vi skal se og anerkende hinanden for det, vi er. Forskellige, men dog alle mennesker i den samme verden, fortæller initiativtager Leif Lund Jakobsen fra Venligboerne.

Han vil selv stå som dirigent for et kæmpe kor med 300 børn. Det er børn fra mange forskellige lande, som i dagens anledning er samlet i Verdenskoret Children Unite. De vil i fællesskab synge for alle børns ret til at få den bedste start på livet.

12 forskellige kor/klasser er samlet i det store børnekor.

Den musikalske aften indledes med sang af sangskriveren Nana Jacobi med en fortolkning af Mikael Wiehes sang ”En sang til modet”. Nana Jacobi er født og opvokset i Tornby.

Venligboerne er en bred humanitær sammenslutning af frivillige, som betragter hver eneste flygtning som en kilde til inspiration. I Hjørring kom der i efteråret 480 flygtninge fra 24 forskellige lande. Venligboerne ønsker at bringe dem sammen med byen, og byen sammen med dem.

Abdel Aziz Mahmoud - blandt andet kendt fra Aftenshowet - er konferencier ved det store arrangement. Der kan købes madbillet til en Verdensbuffet. Gennem længere tid har madbilletterne til de to madsessioner været udsolgt, men det er igen muligt at købe enkelte billetter via hjemmesiden.jb

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.