Mad med flot udsigt

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Desserttallerken med bl.a. mazarin og passions-frugt.

Restaurant Kilden, Hotel Hvide Hus, Aalborg Af Eva Seider eva.seider@nordjyske.dk @Streg.WEEKEND: Selvom nogle ejendomsmæglere vil sige, at det vigtigste er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed, så mener jeg, at for restauranter må gælde, at maden bør være rigtig god. En flot udsigt vil ikke trække ned. På Hotel Hvide Hus’ restaurant på toppen er udsigten i orden, ja meget mere end det, den er fantastisk. Aalborg ligger for mine fødder og glimter. Langs fjorden spejler lysene sig i vandet, betagende. Betjeningen er venlig og hurtig, og vi sidder med sæsonens a la carte, månedens gourmetkort og vinkort. Her er valg mellem fem forretter, to vegetarretter, to fiskeretter, fire hovedretter og tre desserter, hvoraf den ene er ostetallerken. Vi udser os forretterne: Karrysuppe med kylling, porre og kokosmælk og til den anden toast med olivenpesto, italiensk pølse, løg og tomat, begge til 58 kroner. Medspiseren har aldrig smagt springbuck, så han får lov til at bestille ”sydafrikansk springbuck med savojkål, bacon, dagens grøntsag og kartoffel, hertil flødesauce tilsmagt med drueglace” (195 kr.), mens jeg selv ønsker ”kalvefilet Riva Bella med dagens grøntsag, pasta og flødesauce med champignon og æble” (182 kr.). Informativt vinkort Skulle man have lyst til at læse, er vinkortet en god mulighed. Her er restaurantens vine beskrevet, og på kort kan man se, hvor vinene kommer fra - dertil kommer oplysninger om blandt andet, hvordan man opbevarer vin. Fint vinkort med mange oplysninger - desværre finder vi kun helflasker. Men fra gourmetmenuen er der vinmenu, og tjeneren foreslå den italienske rødvin, Possessioni Rosso fra Serego Alighieri (glas 55 kr.). Hun deler gavmildt resten af flasken mellem vores to glas. Der er ikke meget duft eller smag, men måske bliver den bedre med mad til, tænker vi højt. Men det gør den ikke - den bliver ved med at virke frugtig og svag. Vi har fået en kande vand og en kurv med brød. Brødet ser meget lækkert ud, men det falder ikke i vores smag. Det er friskt, men virker som om, det ville gøre sig bedre på et morgenbord end til en bedre middag. Servicet underspiller restaurantens niveau. Det er udsigten og den lille blomsterdekoration på bordet, der løfter omgivelserne. Det virker, som om mange af denne aftens gæster bor på hotellet. En appetizer kommer hurtigt. Flot ser det ud med andemousse på et lille, rundt, stykke ristet brød på balsamicoglace og pyntet af med et lille stykke syltet agurk. Pænt, passer til årstiden og er forholdsvis kraftigt i smagen. Der går heller ikke lang tid, inden forretterne kommer. Medspiserens karrysuppe er flot og dufter godt. Skiver af chorizo-pølse Endnu et toastbrød står foran mig, nu med pesto på. Den smager mere af tomat end oliven. De to lune brødtrekanter ligger på små salatblade, og øverst er der skiver af chorizo, en kendt spansk paprikapølse. Et lille løg er dejligt syrligtsødt, måske kogt i rødvin eller balsamico. To spyd med gule og røde halve cherrytomater er farverige og giver en god friskhed. Forretterne er hæderlige, men på ingen måde fantastiske. Meget på tellerkenen Der går heller ikke længe, inden hovedretterne kommer. Det ser flot ud ved første blik, men der er meget på tallerkenen, så meget at tjeneren kommer med remsen om hvad i en strøm, så det ikke er til at få fat i det hele. Tilbehøret er stort set ens. En firkant fintsnittet rødbede, der trods den flotte farve er meget kedelig, lidt krydring eller evt. syre ville hjælpe. Jeg har lidt pesto, som virkelig giver farvekontrast og hjælper på rødbedens smag. En buket broccoli er dyppet i dej og friturestegt, egentlig lidt for tung, men rygende varm og med sprødt ydre kan den gå, men lugten af friture er synd for helhedsindtrykket af tallerkenen. Bagte cherrytomater giver friskhed og syre, og der er sovs på tallerkenen. På medspiserens springbuk ligger en skive æble, med udstukket kernehus og lige ristet, hos mig var der stukket tre grønne asparges ind i æbleringen, en sær kombination, synd for det så flot ud. Til springbukken er der en ovnbagt kartoffelfirkant, mens kalvefileten ligger på pasta, der enten er kogt for meget eller måske er det den fra kølediskene så velkendte friske pasta, altså pasta uden bid. Jeg kan rigtig godt lide pasta, men her forstår jeg dem, der siger, at de ikke bryder sig om pasta. Perfekte er derimod rødløgsstrimlerne, de har bid og friskhed. Kødet ligger smukt øverst, mit stykke kalv er delt på skrå i to, så jeg kan se den flotte rosa farve i midten, og vi kan begge nyde mørt kød. Det vil sige, jeg flytter rundt på min stol, for jeg sidder sådan, at jeg skygger for min mad, og det er ikke den bedste belysning. Synd, for maden er pæn nok til at blive set. Dejlig desserttallerken Vi kunne stoppe her, men lidt sødt er på sin plads. Vi kan vælge mellem to desserter, enten desserttallerken med kage, is og frugt (70 kr.) eller marinerede bær med Grand Marnierskum (72 kr.). Efterårsstemningen får os begge til at vælge desserttallerkenen. Her er et pænt stort stykke kage a la krydderkage, dejligt frisk og let, to kugler is i hver sin minichokoladeskål og lidt creme med et dejligt brombær og et jordbær. Te kommer i en typisk stålkande og er lavet på løsblade, ikke posete, og kruset kan fyldes flere gange. Cappuccinoen er ok, med i en bred kop med så lille øre, at den var svær at holde, lyder beklagelsen fra medspiseren, der ellers ikke har store hænder. Regningen ender på 787 kr., kaffe og te står til 22 kr. hver, så trækkes alle drikkevarer fra, lyder tre retter til to personer på 633 kr. Her er ikke tale om en gourmetoplevelse, men pæn og hæderlig mad og restaurant Kilden placerer sig i midten eller lige over midten, når vi snakker hotelrestauranter. Der er en del ujævnheder, men ikke flere end de tre gafler er hjemme. Her er god mad og betjening, og har man ikke forventninger om gastronomiske nyskabelser, så kan man sagtens nyde mad til udsigten. Siden vi var på besøg i oktober, er der kommet nyt a la carte, og månedens gourmetmenu er skiftet. { Hotel Hvide Hus Vesterbro 2, Aalborg Tlf.: 98138400 www.hotelhvidehus.dk Køkkenet er åbent til kl. 22. Restauranten holder julelukket fra 17. til 30. december. Rygning: opdelt Parkering ved hotellet