Sukkersyge

Mad med smag og sundhed

Diabetikere skal være påpasselige med deres mad. Hver onsdag har diabetikere madklub i Thisted

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rodfrugter lægger en god og sund bund. Dem har Mette Beier tilberedt i sit eget køkken, og det er netop nu, man skal spise rodfrugter. Kjeld Bislev og Mette Beier krydrer rodfrugterne med rund hånd, før pladen går en halv time i ovnen. Foto: Ole Iver

Mette Beier bruger det meste af onsdagen til at handle ind. Det gør mange husmødre. Men for Mette Beier drejer det sig om at handle ind til syv diabetikere, - eller sukkersygepatienter, som hun hver onsdag spiser sammen med. Mette Beier har også sukkersyge, og det kræver helt bestemte indkøb, spisevaner og en madkultur, der er fattig på kulhydrater og fedt. Og indholdsrig på fibre. Ost er blandt synderne, hvis det er over 30 procent. Kartofler er også på den sorte liste på grund af kulhydraterne. Hver onsdag træder hun ind i skolekøkkenet på Tingstrup Skole nogle minutter i kl. 17.00, og efterhånden støder de øvrige syv til, og det er Ruth Simonsen, Rose Sørensen, Grethe Nielsen, Kjeld Bislev, Erik W. Nielsen, Annie Nielsen, Ole Rasmussen og Georg Christensen. Som den sidste møder Tage Beier. Han er gift med Mette og er ganske enkelt nødt til at bevæge sig til Tingstrup Skole, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at få varm mad onsdag aften. Madholdet lægger ud 12 uger før jul, og slutter 12 uger efter jul, og i år bliver det i begyndelsen af april. Reportage i Thisted Dagblad søndag