Mad og hygge nøgleord

Frank Størup etablerer sig i DLG-bygningen

SÆBY:Der er højt til loftet på førstesalen i det nybyggede center på DLG-grunden på Sæby Havn. Og tankerne har da også fået lov at flyve, da kok Frank Størup indrettede den restaurant og café, der åbner weekenden før påske. I alt råder Frank Størup og hans kæreste Jytte Bering over hele 1.100 kvadratmeter, og der bliver plads til en café, en stor restaurant og udeservering på to etager. Her er rigtig god plads, og når der er selskaber i den kommende restaurant, vil der være plads til op mod 400 personer. Restauranten bliver Frank Størups ansvar, mens Jytte Bering skal tage sig af caféen. - Restaurant og café får hver sin indgang. Der bliver tale om to forskellige spisesteder, der vil kunne trække på det samme personale og i øvrigt vil have ligheder indretningsmæssigt, siger Frank Størup. Han driver p.t. et cateringfirma med adresse i Strandby og var for indtil et par år siden forpagter af Hotel Lærkely på Læsø. Han er udlært hos Søren Gericke, som han stadig har kontakt til - og som muligvis dukker op til et åbent hus arrangement på den nye restaurant i Sæby fredag og lørdag før påske. Som udgangspunkt skal både café og restaurant holde åbent hele året, men det kan ændre sig, hvis kundegrundlaget ikke er til det. Frank Størup bobler af idéer til, hvordan den nye restaurant skal indrettes. Indgangspartiet med trappen op til restauranten bliver markant, og i selve restauranten vil man finde en stor pejs med tilhørende sofaer, hvor man kan slå sig ned med kaffen eller en drink. Der vil være udeservering få meter fra kajkanten på en svalegang. Menukortet vil blive varieret. Frank Størup vil blandt andet lave en stor buffet som et fast indslag. - Vi går efter at lave en rigtig feel good-restaurant, hvor folk nyder at komme. Selvfølgelig på grund af maden, men også fordi stemningen og betjeningen er helt i top. Priserne får et niveau, hvor alle kan være med, siger Frank Størup. Caféen, hvortil der hører en stor udendørs terrasse, vil servere lette retter, kager og kaffe. Den indrettes desuden med en delikatesse-afdeling, hvor man kan købe hjemmelavede sandwich og salater til frokost. Om sommeren vil den store udendørs terrasse blive brugt som restaurant med en stor grill, der betjenes af en kok. - Vi får travlt, men skal nok nå det. Vi glæder os til at vise restauranten frem, siger Frank Størup.

Forsiden