Reykjavik

Mad og sjov i Reykjavik

Den står på mad i topklasse og masser af morskab, når Islands hovedstad Reykjavik fra 16. til 20. februar holder Food & Fun Festival for fjerde gang. De seneste to år har flere end 20.000 personer lagt vejen forbi festivalen, der blandt andet byder på kokkekonkurrence i topklasse. 12 dygtige kokke fra store dele af verden er indbudt til at deltage, og de får hver tildelt en af Reykjaviks bedste restauranter. Her overtager de kommandoen og tilbereder deres egne festivalmenuer, og det hele munder ud i kåringen af "Iceland Naturally Chef of the Year 2005". Fra Danmark deltager køkkenchef Rene Redzepi fra Restaurant Noma i København samt dessertkunstneren Morten Heiberg, som blandt andet kokkererer for kongehuset. Udover maden byder festivalen også på mange muligheder for at prøve kræfter med Islands ødemark på den anden side af bygrænsen, afslapning i byens udendørs varme svømmebade eller shopping i byens mange trendy forretninger. Naturligvis har flyselskabet Icelandair benyttet lejligheden til at arrangere pakketure med fly, overnatning og middag på en festivalrestaurant. -junk