Mad-topmøde på Halkær Kro

Onsdag 13. september mødes nogle af Nordjyllands toneangivende måltidsudbydere på Halkær Kro for at se, smage, opleve og diskutere økologi i store gryder.

Deltagerne er køkkenchefer og ledere fra de nordjyske institutions- og restaurantkøkkener, som har taget hul på økologien. Rammen er Halkær Kro og omegn, og dagen bringer deltagerne af søvejen, til fods og i bil rundt i området. Maden som selvfølgelig skal serveres, tilberedes og præsenteres af køkkenelever fra Erhvervsskolerne i Aars.

Alle råvarerne er lokale og økologiske, og repræsenterer noget det bedste og mest spændende indenfor nordjysk økologisk råvareproduktion. Der er eksempelvis rød nøgenbyg og purpurhvede fra Livø, premiere på en rødkitost fra Thise Mejeri, vesthimmerlandske økologiske flodkrebs samt kød, frugt, bær og grønt, fra det helt lokale spisekammer i Halkær Ådal.

Det er et professionelt netværk, som hedder ØKO-nord der på 6. år drives af AB-catering, kost og ernæringsforbundet og Økologisk Landsforening, som gæster Halkær. Et netværk der tilsammen serverer mange tusinde måltider i Nordjylland hver dag.

- Der er fuld fart på økologien i foodservice, som hotel-, restaurations- og institutionskøkkenerne hedder, så der er behov for at mødes, blive inspireret og diskutere, også i Nordjylland, siger Torben Blok der er Markedschef i Økologisk Landsforening.

- Hvordan får vi mere økologi i køkkenerne i Nordjylland, og kan vi få flere lokale nordjyske råvarer - er nogle af de emner der skal vendes, fortsætter Torben Blok.

- Halkær Kro, som snart fejrer 25 års fødselsdag, er jo et nordjysk fyrtårn hvad økologi angår, så vi glæder os til at komme på besøg og forhåbentlig blive inspireret til endnu mere - og bedre økologi til nordjyderne, tilføjer han.

- Programmet starter i Halkær Ådal klokken 10, nærmere betegnet ved "havnen" i Vegger. Herfra er der afgang af søvejen mod Halkær med overraskelser undervejs. I Halkær skal der spises og snakkes med inviterede øko-bønder. Og der optræder også en madtryllekunstner og tankelæser i programmet, siger Peter Søndergaard, fra Halkær Kro.

Aktiviteter, maden der selvfølgelig skal spises og afviklingen sker i et helt nyt samarbejde mellem Halkær Kro og køkkenlinjen på Erhvervsskolerne i Aars.

Faglærer Peter Bertelsen fra Erhvervsskolerne i Aars er glad for den praktiske øko-opgave.

- Maden vil få et aldeles lokalt afsæt, lover Peter Bertelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.