Madam Butterfly er lige til at spise

Bo Jensen har været i træningslejr i London

London 18. september 2002 08:00

AALBORG: Det ville med garanti vække opsigt i juledagene at stille op med Madam Butterfly og løjtnant Pinkerton i konfektskålen. Eller måske en rose, der ligner så godt, at man dårligt tør proppe den i munden. Skulle ønsket om på denne måde at komme i centrum være meget påtrængende, så bliver der i december mulighed for at lure mesteren af. Bo Jensen hedder manden, der har skabt de flotte figurer. Og når DR1 i december bruger en helt aften på at lade dygtige kokke konkurrerer om at lave julemad, kommer Bo Jensen ind i pauserne og laver noget konditorarbejde. Programmet bliver optaget i november på teknisk skole i Hjørring. Og for at kunne lave noget rigtig flot har Bo Jensen netop været i London, hvor han modtog seks dages eneundervisning på en skole med speciale i figurer og blomster. På forhånd havde han bestemt at Puccinis opera Madame Butterfly skulle være temaet for hans figurer. Operaen handler om den amerikanske løjtnant Pinkerton, der vender tilbage til Japan til sin tidligere elskede Madam Butterfly. Hun tror, at han vil blive hos hende, og den søn hun har født ham. Imidlertid har han giftet sig med en dame i Amerika, som er med ham på rejsen til Japan. Figurerne bliver bygget op af modeleringspasta, som fortrinsvis består af flormelis tilsat noget væde. I udsendelsen viser Bo Jensen, hvordan man laver blomsterne og han vil også lave figurer i marcipan. Lige for øjeblikket er Bo Jensen i gang med sin fjerde uddannelse. Han er gået i tjenerlære på restauranten Marie Grubbe, der ligger på Tjele Gods mellem Hobro og Viborg. I forvejen er han uddannet kok, konditor og slagter. - Jeg er 100 procent fagidiot, som han siger. Han er færdiguddannet som tjener næste sommer, og til den tid regner han med at åbne en forretning med speciale i chokolade i Aalborg.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...