Island

Madmekka på Nordatlanten

Når atlantdamperen Norrøna stævner ud fra Hanstholm med kurs mod Færøerne og Island, kan passagerne takke Marianne Sigh fra Hurup for maden

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Marianne Sigh arbejder om bord på Norrøna og har sejlet for Smyril Line siden 1986.

Når skibsfløjten piber til afgang, begynder Marianne Sighs arbejdsdag, og det uanset, om der er afgang fra Seydesfjord på Island, Tórshavn på Færøerne eller hjemmevante Hanstholm. Helt tilbage i 1986 startede Marianne Sigh, der bor i Hurup, med at være søkok om bord på den gamle Norrøna, og lige siden har hun stort set befundet sig på havet i perioder på en måneds tid ad gangen. Samme år blev Marianne Sigh uddannet som kok og arbejdede i en del år på institutionerne Hammer Bakker, men havde altid haft lyst til at sejle med sit fag. - Det er rigtigt attraktivt at være på arbejde en måneds tid ad gangen og så være hjemme hos min søde familie i ewn måneds tid. Men ofte kommer min mand og mine børn ned på havnen i Hanstholm for lige at hilse på, og der må jeg indrømme, at jeg kommer til at græde, når vi sejler ud af havnen igen uden min mand og ikke mindst mine børn. Men jeg tror, det er sundt at savne hinanden, og her om bord har vi det rigtigt godt, fortæller Marianne Sigh. Læs mere i Thisted Dagblad mandag