Madminister: Glæder mig enormt over Michelin-stjerner

Restaurationsbranchen er i en god udvikling, men der må ikke hviles på laurbærrene, siger Dan Jørgensen.

Med to ryk frem er Danmark nu indehaver af i alt 17 af de eftertragtede Michelin-stjerner, og det er "enormt glædeligt", lyder det fra fødevareminister Dan Jørgensen (S).

- Vi er et land, der heldigvis har et godt kulinarisk ry ude i verden, og det bliver kun bedre, jo flere stjerner vi får, siger han til Ritzau.

- Det er noget af det, vi er berømte for. Der kommer også turister til landet og ikke mindst på grund af vores gode restauranter og vores gode mad. Så det er jeg rigtig glad for.

Ved onsdagens uddeling af Michelin-stjerner fik Danmark tre nye enstjernede Michelin-restauranter, mens en enkelt restaurant mistede den gastronomiske udmærkelse.

Som en del af præsentationen blev det offentliggjort, at Norden til næste år får sin egen guide, sådan at restauranter uden for millionbyerne i Skandinavien kan tildeles stjerner.

- Det er klart, at jeg også gerne vil have, at provinsen kan tiltrække turister og folk, der gerne vil ud og spise godt. Så det er en meget positiv nyhed, siger Dan Jørgensen.

- Nu er jeg selv fra Fyn, hvor vi selvfølgelig er lokalpatrioter. Der går man og siger, at hvis Falsled Kro havde ligget i Frankrig, så ville den i hvert fald have haft to stjerner.

- Derudover vil det selvfølgelig være dejligt, hvis der i hele landet er restauranter, som kan få den ære, som det er.

Fødevareministeren nævner, at han er optimistisk på vegne af restaurationsbranchen i den danske provins.

Flere af restauranterne har valgt at fokusere på den nye nordiske tradition, hvor man satser på bæredygtighed, årstiden og årstidens råvarer, lyder det fra ham.

- Der ligger også et mere regionalt eller lokalt aspekt, hvor man vælger at fokusere på mange af de råvarer, som man er dygtige til at dyrke i netop den enkelte del af landet.

- Det kunne være fantastisk, hvis noget af det også kunne blive belønnet, siger Dan Jørgensen.

Fra sin ministerstol vil ministeren sikre en sund balance i forholdene for de danske restauranter, så de også er sikret de bedste konkurrencevilkår fremadrettet.

- Det er ikke sådan, at vi hviler på laurbærrene. Tværtimod gør vi alt, hvad vi kan for at underbygge den her udvikling, så den kan fortsætte i fremtiden, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.