Madonna i bramfri tale: Musikbranchen er sexistisk

Madonna delte ærlige hemmeligheder om sit liv som kvinde i musikbranchen, da hun fredag modtog en ærespris.

Billboard Women in Music, Madonna Foto: Scanpix/Angela Weiss

Billboard Women in Music, Madonna Foto: Scanpix/Angela Weiss

Sangerinden Madonna blev natten til fredag hyldet som et kvindeligt musikikon, da hun modtog æresprisen "Woman og the Year" ved Billboards show "Women in Music 2016" i New York.

Og i sin takketale lagde den 58-årige sangerinde ikke fingre imellem, da hun delte en række ærlige hemmeligheder fra sine mere end 30 år som kvinde i den amerikanske musikbranche. Det skriver Billboard.

Fra scenen fortalte en ærlig Madonna, at det bestemt ikke har været let at være kvinde i en branche, der ifølge hende emmer af sexisme og kvindehad.

- Jeg står foran jer som en dørmåtte. Ups, jeg mener som en kvindelig entertainer. Tak for at anerkende min evne til at fortsætte min karriere i 34 år på trods af åbenlys sexisme, kvindehad, konstant mobning og ubarmhjertigt misbrug, lød det bramfrit fra Madonna i talen.

Videre i talen gav hun råd til andre kvindelige musikere om, hvordan de formår at holde sig på toppen i musikbranchen trods de ifølge hende hårde odds.

- Hvis du er en kvinde, er du nødt til at spille spillet. Du må gerne være smuk, sød og sexet. Men vær ikke for klog. Lad være med at have en mening, der er ude af trit med status quo, lød det sarkastisk fra Madonna.

"Like a Virgin"-sangerinden pakkede heller ikke kritikken ind, da hun anklagede branchen for at diskriminere kvinder. Og hun opfordrede derfor kvindelige musikere til at stå sammen.

- Som kvinder er vi nødt til at begynde at sætte pris på os selv og andre. Omgiv dig med stærke kvinder, som du kan alliere dig med, lære fra, samarbejde med, blive inspireret og oplyst af, lød det fra Madonna.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.