Madoplevelser bygger bro

Verdenskøkkenet bygger bro mellem nye og gamle borgere i Aalborg.

Verdenskøkkenet bygger bro mellem nye og gamle borgere i Aalborg.

Med mere end 115 forskellige nationaliteter repræsenteret i bybilledet, er Aalborg i dag langt mere multietnisk end tidligere. Men hvem er de nye borgere, og hvorfor er de her?

Disse er blot nogle af de spørgsmål, Verdenskøkkenet i samarbejde med Folkekirkens Hus forsøger at besvare igennem en række mad- og foredragsarrangementer.

Målet med Verdenskøkkenet er igennem madoplevelser og foredrag at bygge bro mellem Aalborgs "gamle" og mange "nye" indbyggere.

Køkkenet vil poppe op tre gange i løbet af efteråret første gang 7. september, hvor Syrien er temaet.

Og valget af Syrien som åbningsarrangement er ikke tilfældigt, siger en af initiativtagerne, portugisiske Catarina Bettencourt:

- Vi ønsker at skabe et rum, hvor nye borgere i Aalborg kan være vært for en aften. Igennem mad, samtaler og med foredrag om kokkens hjemland kan nye og gamle borgere lære hinanden lidt bedre at kende. Vi starter med at lade en syrer være kok. Hans hjemland er meget i medierne lige nu, men der er mange andre fortællinger om Syrien end dem om krig. Dem vil vi gerne have frem.

Det er ikke kun borgerkrigshærgede lande, der danner rammen om Verdenskøkkenet i løbet af efteråret.

27. oktober er Marokko på programmet, og 1. december vil et asiatisk land være omdrejningspunktet.

Netop arrangementernes fokus på møder og dialog mellem forskellige mennesker er grunden til, at Folkekirkens Hus samarbejder med Verdenskøkkenet .

Huset på Gammeltorv er nemlig åbent for alle i Aalborg og omegn, og den invitation håber Henrik Thorngaard, daglig leder af Folkekirkens Hus, at mange vil tage imod onsdag 7. september.

Dørene åbnes kl. 17.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden