Cykelsport

Mads Pedersen debuterer i VM-trøjen på lørdag

Den nybagte verdensmester kører for første gang i regnbuetrikoten i Tour de l'Eurométropole på lørdag.

Siden hjemkomsten fra VM i mandags er Mads Pedersen blevet fejret flere steder i landet.

Siden hjemkomsten fra VM i mandags er Mads Pedersen blevet fejret flere steder i landet.

LA LOUVIèRE: Da Mads Pedersen i søndags tordnede først over målstregen ved VM i cykling, erhvervede den danske rytter sig retten til at køre hele det næste år i regnbuetrikot.

Lørdag får den nybagte verdensmester så løbsdebut i den sagnomspundne trøje, når han er med i endagsløbet Tour de l'Eurométropole i Belgien.

Pedersens firmahold, Trek, har torsdag offentliggjort, hvilke syv ryttere holdet tager med til Belgien, og her figurerer danskeren sammen med blandt andre de to belgiere Jasper Stuyven og Edward Theuns.

Der bliver samtidig tale om et titelforsvar, for Mads Pedersen vandt løbet i sidste sæson, da han spurtbesejrede blandt andre Jempy Drucker, Oliver Naesen og Jasper Philipsen i opløbet i Tournai.

Med sejren i Harrogate i søndags blev Mads Pedersen den første danske verdensmester i professionel landevejscykling for herrer.

Siden har han været på en hyldestturné, der begyndte ved landingen i Københavns Lufthavn i mandags.

Onsdag var der pandekager på Københavns Rådhus, og torsdag er han blevet fejret i Tølløse på Vestsjælland, hvor den nye verdensmester havde sin opvækst.

Om han efter den omgang har energi nok til at lave endnu et stort resultat, vil vise sig på lørdag i endagsløbet, der strækker sig over 176,7 kilometer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst