Madudsendelser fra et helt nyt køkken

Madudsendelser bliver optaget i et Hanstholm Køkken

Poul Erik Tarp
Adam Prices Nolstagi fra Hanstholm Køkken er på 65 kvadratmeter. Køkkenet er leveret af Thomas Iversen og hans forretning Hanstholm Køkken Hellerup, der ligger nord for København.Foto: Knud E. Jensen
Naturkatastrofer 16. november 2011 21:40

Populære tv-udsendelser skal til stadighed forny sig. Det gælder også madprogrammerne, som brødrene Adam og James Price i udpræget grad har forstået at tilsætte et nyt tv-krydderi. I den nye programserie er flere af afsnittene i den populære madudsendelse optaget i Adam Prices eget køkken, som er på 65 kvadratmeter og indrettet i løbet af foråret 2011 med et Hanstholm Køkken. Det oprindelige køkken i Adam Prices lejlighed i Hellerup er udvidet til de 65 kvadratmeter ved at rive væggen ned til en mindre spisestue. Direktør Poul Kongsgaard, Hanstholm Køkken, fortæller, at det var en af de mere spektakulære opgaver. - Køkkenet har for eksempel tre vaske, som hver har en dybde på 40 centimeter, og den ene af vaskene blev fremstillet hos en smed, så den kunne tage de store industrigryder, og så har køkkenet rigtig mange gasblus, fortæller Poul Kongsgaard, der ikke lige er klar over, om det er bygas eller flaskegas. Køkkenet er et Hanstholm Køkken Nostalgi, og det er holdt i en let svag grå farve, der skulle changere med et gammelt fransk skab, som i forvejen stod i stuen. Poul Kongsgaard fortæller, at at køkkenet er solgt af forretningen Hanstholm Køkken Hellerup. Den drives af Thomas Iversen på franchisebasis, og han var tidligere indehaver af Kvik butikken på Industrivej i Thisted. Thomas Iversen fortæller, at Adam Price har lagt et stort engagement i, at køkkenets kvalitet og indretning var så optimalt som muligt. Blandt andet er topskabene fremstillet i en helt bestemt højde, så de passer til hans omkring 500 kogebøger. - Og mellem overskabene og topskabene har vi fået lavet en rustfri ræling, som den specielle stige kan hvile på, når kogebøgerne eller det gamle arvesølv skal hentes frem fra skabene, fortæller Thomas Iversen og tilføjer, at køkkenstigen var svær at finde. - Men det lykkedes hos Thy Trapper i Thisted, fortæller han. Køkkenets underskabe er Hanstholm Køkkenets 80 centimeter. - De passer perfekt i højden til hans store køkkenmaskiner og hans ismaskine, fortæller Thomas Iversen. Han fortæller videre, bordpladerne er fra Spekva, og er leveret i træsorten wild bavarian med gennemgående stave 85 mm stave. - Kogeøens bordplade er lava fra vulkanen Etna på Sicilien, fortæller Thomas Iversen, som selv rettede henvendelse til Adam Price. - Han blev med det samme meget interesseret i Hanstholm Køkkenets kvalitet, og jeg var så heldig, at han bestemte sig for et Hanstholm Køkken Nolstalgi, fortæller Thomas Iversen. Hanstholm Køkken har på sin hjemmeside et galleri over Nolstalgi, og de første 12 billeder i serien på hjemmesiden viser fotos fra Adam Prices køkken, og som danner grundlaget for madudsendelserne i DT-TV.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...