Mælkevejens børn har flettet deres egne huler

Fredag er der fernisering efter institutionens træprojekt som Børns møde med kunsten

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:En gruppe børn på Frederikshavns nye institution, Mælkevejen på Peter Wessels Vej, har de seneste tre uger arbejdet med et træprojekt. En af de særlige opgaver var at bygge små hyggelige pileflet ”kuglehytter”.

Som voksen kan man undre sig over, hvordan et barn overhovedet kan kravle ind i kuglerne, og om det er særligt hyggeligt at sidde der mutters alene. Men et hurtigt forsøg viste, at der kan blive plads til flere. Og så er det sjovt.

Projektet er støttet af Region Nords ordning ”Børns møde med kunsten”.

Kunst- og kulturformidler Lina Franke Hedegaard har i samarbejde med personalet udviklet træprojektet, som børnene så fik lov at afprøve på deres egen krop og med deres egne kræfter og fantasi.

Til pilehulerne har børnene fået uvurderlig hjælp fra Knivholt. Her har smedene bøjet det jern, som hulerne flettes omkring. Selve pilen har ligget i blød i 14 dage i Knivholts sø.

Pilehulerne bliver transparente.

- Måske pynter vi dem med efeu eller klematis, kommenterer Lina Franke Hedegaard.

Børnene har desuden arbejdet med at kende forskel på nåle- og løvtræer - for slet ikke tale om stamtræer, som hvert enkelt barn har kunnet sætte sit personlige præg på.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.