Mænd fra Aarhus kræves dømt i heroinsag

Retten i Aarhus indleder sag mod fire mænd, der er tiltalt for 47 kilo heroin. Største heroinsag i Jylland.

Mænd fra Aarhus kræves dømt i heroinsag

Fire mænd fra Aarhus-området er blevet tiltalt for indsmugling af 47 kilo heroin fra Mellemøsten til Europa.

Tiltalen mod dem er resultat af en omfattende efterforskning, som Østjyllands Politi indledte i september sidste år, da en 36-årig dansk-irakisk kvinde fra Aarhus blev anholdt i Istanbul Lufthavn med 9,5 kilo heroin i forbindelse med en flyvning til Wien.

- Den her sag er så kompleks, at det gør den til en af de mest omfattende sager vedrørende handel med heroin, der nogensinde er efterforsket i Jylland, siger politikommissær Jesper Jørgensen, afdelingen for organiseret kriminalitet hos i Østjyllands Politi.

Politiet fik hurtigt mistanke om, at en større personkreds fra Aarhus-området var involveret i omfattende indsmugling af heroin. Det foregik blandt andet med fly fra Damaskus og Istanbul til Wien, hvorfra stoffet blev fragtet videre med bus til Tyskland og Danmark.

Tre mænd blev i november sidste år anholdt med 10 kilo heroin, og i februar i år blev yderligere en anholdt. De stammer alle fra Mellemøsten, men er bosat i Aarhus-området.

Politiet karakteriserer deres organisation som "særdeles professionel". Dansk politi har under efterforskningen samarbejdet med flere andre landes politi for at optrævle sagen.

Retten i Aarhus tager fredag hul på en retssag, hvor de fire mænd står tiltalt for smugling og medvirken til smugling af i alt 47 kilo heroin. Der ventes dom til august.

Kvinden, hvis anholdelse fik sagen til at rulle, sidder fortsat fængslet i Istanbul. Også hun ventes at blive dømt i august.

/ritzau/