Mænd knipler da også...

Der var langt mellem mændene på Nordjysk Kniplemesse

Der kan kniples al verden og kun fantasien sætter grænser. Her ses medarrangør Inge Sørensen i hende og manden Peter Sørensens stand på Nordjysk Kniplemesse.Foto: Bente Poder
Hjallerup 3. april 2017 08:36

HJALLERUP: Der var ikke mange mænd at spotte blandt gæster og udstillere på Nordjysk Kniplemesse i Hjallerup.

Og det er endda selvom arrangøren hedder Peter Sørensen. For niende gang står han og hustruen Inge bag Nordjysk Kniplemesse, der for sjette gang i træk blev afviklet i Hjallerup Kulturhus.

- Jeg ved ikke hvorfor, der ikke er flere mænd med, erkender Peter Sørensen, Agersted.

Han begyndte at kniple i 1989, da hans hustru arvede et gammelt kniplebræt.

- Det har altid fascineret mig, så det skulle jo prøves og så meldte jeg mig til kursus. Og så har jeg gjort det lige siden og også lavet to kniplebøger, hvor jeg har tegnet mønstrene, fortæller Peter Sørensen.

Hustruen Inge har "kun" kniplet i 20 år.

Velbesøgt messe

Messen var i år repræsenteret med 16 stande - heriblandt var der én mand. Kvinder var der til gengæld masser af både bag standende og som gæster.

Omkring 700-800 gæstede messen i løbet weekenden, og der var både lokale gæster, folk fra Jylland og sågar kvinder fra Sverige.

- De kom med færgen fra Frederikshavn og overnattede over på kroen. Og så kom de begge dage, fortæller Peter Sørensen.

På messen kunne folk købe alt hvad der kræves for at kniple og derudover var der udstilling af nye kniplinger, antikke kniplinger og kniplebrætter fra hele verden og workshops.

Nordjysk Kniplemesse finder sted hvert tredje år. De øvrige år afvikles der jysk kniplemesse enten i Tønder eller Viborg.-cb

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...