Mænd vil være mænd igen

Nye barbersaloner åbner over hele landet, og meget tyder på, at mænd igen vil føle sig som rigtige mænd.

De gammeldags barbershops bliver mere og mere populære. Foto: Iris/Scanpix

De gammeldags barbershops bliver mere og mere populære. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Den metroseksuelle mand, der får plukket øjenbryn og forkæler sig selv med ansigtsbehandlinger, er ved at blive afløst at en ny type mænd. Mænd, der gerne vil være velplejede, men stadig have lov til at være mænd.

I de seneste par år er der åbnet nye saloner over hele Danmark, som specielt henvender sig til mænd. Salonerne kalder sig selv barbershops og udstråler maskulinitet i mindste detalje. De har opdaget et hul i markedet, og tendensen breder sig.

Onlineportalen Bapoon.dk, som formidler ledige frisørtider over hele landet, har oplevet en vækst på 30 procent i antallet af bookinger med barbering i løbet af 2013, og tendensen ser ud til at fortsætte i løbet af 2014.

- Vi oplever, at flere af vores frisørsaloner er begyndt at tilbyde barbering som en fast del af deres ydelser, og samtidigt er der stor efterspørgsel efter ledige tider hos diverse barbershops blandt mændene. Det er et svært håndværk, som frisørerne i højere og højere grad ønsker efteruddannelse i, siger direktør Andreas Fabricius fra Bapoon.dk i en pressemeddelelse.

Fint at være maskulin

I mange barbershops bliver der eksempelvis serveret whisky on the rocks eller en god klassisk fadbamse, mens skægget bliver studset eller barberet af med en ægte barberkniv ligesom i de gode gamle dage.

Barberen Nour fra Barber Lounge oplever, at flere mænd føler sig tiltrukket af den anderledes grooming-oplevelse.

- Mændene er i dag ved at genopfinde sig selv. Hvor de tidligere fik plukket bryn og blev forkælet i wellness, er de i dag på jagt efter maskulinitet. Det føles meget mere maskulint at blive barberet i røgen fra en cigar, smagen fra whisky og i omgivelserne af rigtig herresalon, fortæller han.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.