Danmark

Mænds holdning til sexslave-køb kaldes skræmmende

Danske mænds holdning til sexkøb hos handlede kvinder er skræmmende, mener Reden International.

Mænds holdning til sexslave-køb kaldes skræmmende

Det er "lidt skræmmende", når hver syvende danske mand i en undersøgelse fra Ligestillingsministeriet blåstempler køb af sexydelser hos handlede kvinder.

Sådan lyder det fra Reden International, der arbejder for at bekæmpe kvindehandel i Danmark.

- Jeg synes, det er lidt skræmmende, men jeg er i bund og grund ikke så overrasket, siger konstitueret leder af Reden International Malene Muusholm til Ritzau.

- Det svarer til det niveau, vi har set i forskellige stikprøver, og der er altså mænd, der er fuldt oplyst om, at de er på vej til at købe sex hos en handlet kvinde, og som ikke tager synderlig notits af det, forklarer Malene Muusholm.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) bebuder en oplysningskampagne i kølvandet på undersøgelsen, men ifølge Malene Muusholm har effekterne af oplysningskampagner hidtil været begrænset.

- Der er blevet lavet en lignende kampagne for et stykke tid siden, og jeg hilser det selvfølgelig velkommen, at man sætter fokus på det her område, siger hun.

- Men der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at det virker, og hvis man skal ind og rykke noget på holdningen, så skal der lovgivning til.

Ifølge Reden International har Sveriges forbud mod købesex ændret befolkningens holdning til spørgsmålet markant.

- Før loven kom til, mente mellem 60 og 70 procent af svenskerne, at det var i orden at købe sex. Men 10 år efter loven blev indført, er billedet vendt, så mellem 60 og 70 procent nu er imod, siger hun.

Hverken regeringen eller den borgerlige opposition går ind for et forbud mod købesex.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst