EMNER

Mærkat skaber utryghed

Omkring 25.000 trappeopgange i ældre etageejendomme mangler at få opsat fælles brevkasseanlæg i stueetagen. Det er ellers et krav fra nytår.
Arkivfoto

Omkring 25.000 trappeopgange i ældre etageejendomme mangler at få opsat fælles brevkasseanlæg i stueetagen. Det er ellers et krav fra nytår. Arkivfoto

KØBENHAVN:Ældre og handicappede skal fra næste år søge om dispensation for at få leveret deres post gennem brevsprækken. Post Danmark vil derfor indføre en ordning, hvor ældre skal have en mærkat på deres postkasse, for at postbudene kan se, hvor der skal leveres post. Ældresagen er utilfredse med den løsning: - Vi er bekymrede for, om mærkater på brevkassen kan skabe utryghed for den enkelte beboer og udgør en risiko for øget kriminalitet. Så vi ser gerne, at det kun bliver registreret på postkontoret, siger sundhedspolitisk konsulent i Ældre Sagen Mirjana Saabye til 24timer. Men Post Danmark afviser muligheden: - Vi har ikke andre muligheder. Hvis et postbud har 500 husstande på sin rute, kan han ikke huske, hvor alle over 65 bor, svarer vicedirektør Søren Ravn Jensen.